"Lielvārdei/Fat Pipe" svarīga uzvara Ķekavā

14.05.2021

lielvarde_mihailovskis_21.jpg

ELVI florbola līgās vīriešiem otro uzvaru pār kārtas guvusi pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe", kas šovakar viesos ar 7:3 uzvarēja "Ķekavu", nostiprinoties labāko astotniekā. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 5 (3+2) punktiem bija Sandis Mihailovskis. Lielvārdiešu panākums nozīmē, ka izslēgšanas spēlēm vairs nevar kvalificēties Stalbes SK "Pārgauja".

 

"Ķekavai" un "Lielvārdei/Fat Pipe" šī bija jau otrā tikšanās reize šosezon, bet pirmajā mačā, kas 31. oktobrī notika Lielvārdē, ar 4:3 uzvarēja lielvārdieši. Arī atbildes spēles rezultātu atklāja tieši viņi, kad jau 3. minūtē precīzi meta Dinārs Vaitaitis (1:0). Pēc trim minūtēm sekoja ķekavieša Kristapa Laugaļa atbilde – 1:1, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas sākumā viesi izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pirms pēdējā perioda viņiem bija tikai vienu vārtu pārsvars (3:2). Spēles pēdējā nogrieznī lielvārdieši guva četrus vārtus (divus no tiem – Sandis Mihailovskis), kamēr laukuma saimnieki spēja atbildēt ar tikai vienu golu. Pārliecinošu un ļoti svarīgu uzvaru ar 7:3 varēja svinēt "Lielvārde/Fat Pipe".

 

Savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli aizvadīja lielvārdietis Sandis Mihailovskis, kurš sakrāja 5 (3+2) punktus un pelnīti saņēma labākā spēlētāja balvu. Viņa komandas biedrs Dinārs Vaitaitis izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Ernestu Roni, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Pēc šīs uzvaras "Lielvārde/Fat Pipe" ar 29 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 8. vietā. Līdz ar to no cīņas par ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm izstājusies Stalbes "Pārgauja", kas lielvārdiešus var tikai panākt, bet savstarpējās spēlēs nedaudz labāk veicies Lielvārdes komandai. Šobrīd uz labāko astotnieku pretendē vairs tikai deviņas komandas, to skaitā devīto pozīciju ieņemošā Liepājas vienība "Kurši", kas no "Lielvārdes/Fat Pipe" atpaliek par pieciem punktiem.

 

"Ķekava" - "Lielvārde/Fat Pipe" 3:7 (1:1, 1:2, 1:4)

Metienu attiecība:

35:31 (9:12; 15:11, 11:8)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Klāvs Jansons 1 (1+0), Kristaps Laugalis 1 (1+0), Renāts Degins 1 (1+0), Edgars Freimanis 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1).

"Lielvārde/Fat Pipe" – Sandis Mihailovskis 5 (3+2), Dinārs Vaitaitis 2 (2+0), Aivis Kusiņš 2 (0+2), Dāvis Bogdanovs 1 (1+0), Oskars Tūtāns 1 (1+0), Ralfs Jonikāns 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS