Debitante "RTU/Rockets" parausta aiz ūsām "Rubeni"

10.10.2020

rubene_lo_20.jpg

Pirmajā no divām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm Virslīgas debitante "RTU/Rockets" (Rīga) savā laukumā uzņēma titulēto Kocēnu "Rubeni". Jāsaka, ka rīdzinieki aizvadīja savu šīs sezonas līdz šim labāko spēli, jo pēc otrā perioda vēl atradās vadībā ar 4:3. Pēdējā trešdaļā pieredze tomēr ņēma virsroku - "Rubene" guva virsroku ar 12:7. Pa pieciem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Jēkabs Keišs un Arnijs Kuratņiks.

 

Kocēnu "Rubene" jauno sezonu sākusi ne pārāk pārliecinoši – piecās spēlēs bija iegūti tikai seši punkti. Kocēniešu šīsdienas pretiniecei "RTU/Rockets" kā jau augstākās sabiedrības debitantei klājies daudz smagāk – četri zaudējumi četros mačos. Abu komandu savstarpējās spēles rezultātu jau 28. sekundē atklāja viesu uzbrucējs Reinis Mirkšs – 1:0. Drīz vien sekoja rīdzinieku atbilde – līdz pirmā perioda vidum pa vārtiem guva Toms Ķeirāns un Imants Lastovskis, vadībā ar 2:1 izvirzot "RTU/Rockets". Pirms pirmā pārtraukuma rezultātu tablo vēstīja par neizšķirtu (2:2), bet jau otrās trešdaļas laikā vadībā ar 4:3 izvirzījās laukuma saimnieki. Pēdējais periods sākās ar viesu ofensīvu – kocēnieši triju minūšu laikā guva četrus vārtus, panākot 7:4 par labu sev. Rīgas florbolisti vēl nepadevās – viņi divas reizes spēja viesu pārsvaru samazināt līdz minimumam (6:7 un 7:8). Spēles galotnē atkal dominēja viesi, kas pēdējās piecās minūtēs guva vēl četrus vārtus, trīs no tiem – pēdējā minūtē. "Rubene" izcīnīja trešo uzvaru, triumfējot ar 12:7.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Arnijs Kuratņiks, kura kontā 5 (2+3) punkti. Tikpat rezultatīvs bija arī Jēkabs Keišs, kurš sakrāja 5 (4+1) punktus. Pa trim rezultativitātes punktiem Reinim Mirkšam, Ritvaram Bērziņam un Matīsam Celmam. Par labāko starp rīdziniekiem atzina Mārtiņu Lapsiņu, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem Arta Leiniša un Toma Ķeirāna kontā. Kocēnu "Rubene" pēc šī panākuma turnīra tabulā ar deviņiem punktiem pakāpās uz 6. vietu, bet "RTU/Rockets" joprojām bez punktiem un tikai priekšpēdējā pozīcijā.

SF
JUGLASCIEMS