Izlase piekāpjas šveiciešiem, debitantam Savinam divi vārti

06.09.2019

img_9401.jpg

Šodien Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, ar divām spēlēm sākās Četru nāciju turnīrs florbolā. Vakara spēlē Latvijas vīriešu valstsvienība mērojās spēkiem ar Šveices U23 izlasi, kam piekāpās ar 3:6. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts tikai 16 gadus vecais izlases debitants Armands Savins, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki mačam pret šveiciešiem pieteica divus vārtsargus, kuriem jau ir valstsvienības spēļu pieredze – Jānis Salceviču un Normundu Krūmiņu. Vieta vārtos tika uzticēta pašreizējam pirmajam numuram – Salcēvičam. Teju 12 minūtes nevienai no komandām neizdevās tikt pie vārtu guvuma, bet tad precīzs metiens padevās šveiciešiem – 0:1, rezultāts bija atklāts. Pēc pāris minūtēm iemesls gavilēm radās arī mūsu florbolistiem, kad Toma Akmeņlauka piespēli vārtu guvumā pārvērta Latvijas izlases debitants Armands Savins – 1:1. Latviešiem neveiksmīgs bija otrās trešdaļas vidus, kad pusotras minūtes laikā tika zaudēti divi vārti – 1:3. Desmit minūtes pirms finālsvilpes mūsējie jau atradās iedzinējos ar piecu vārttu deficītu – 1:6. Tiesa, pēdējā perioda otro pusi veiksmīgāk aizvadīja tieši mūsējie – 52.minūtē pēc Kārļa Jāņa Pertrovska piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Edgars Puriņš (2:6), bet 59.minūtē savus jau otros vārtus šajā mačā guva Armands Savins, kuram asistēja Jānis Ragovskis – 3:6. Par labāko spēlētāju mūsu izlasē tika atzīts Armands Savins, bet vārtsargs Jānis Salcevičs atvairīja 14 no 20 pretinieku metieniem. Latvieši pa šveiciešu vārtiem meta 18 reizes.

 

Dienas pirmajā spēlē Igaunijas vīriešu izlase krustoja nūjas ar Somijas U23 komandu. Jau pirmā perioda laikā somi izvirzījās vadībā ar 5:0. Otrajā trešdaļā abas komandas guva pa vieniem vārtiem (6:1), bet pēdējā periodā igauņu komandas aizsardzība kapitulēja vēl astoņas reizes. Ļoti pārliecinošu uzvaru ar 14:1 svinēja Somijas florbolisti.

 

Rīt, 7. septembrī, spēļu diena sāksies ar maču starp Somijas un Šveices florbolistiem pulksten 16.00, bet pulksten 19.00 paredzēts principiāls mačs starp kaimiņiem – latviešiem un igauņiem. Turnīra pēdējā dienā jeb svētdien, 8. septembrī, jau pulksten 9.00 no rīta spēkiem mērosies igauņi un šveicieši, bet pulksten 14.00 tiksies Latvijas un Somijas florbolisti.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm – 3,00 eiro.


SF
JUGLASCIEMS