Pasaules čempioni vaļību neatļaujas – latviešiem vēl tikai viena spēle

10.05.2019

img_1698.jpg

Kanādas pilsētā Halifaksā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešu U19 izlasēm šodien tiek aizvadītas apakšgrupu pēdējās spēles. Latvijas junioru izlasei pirms mača pret pasaules čempioniem somiem vēl bija teorētiskas izredzes iekļūt pusfinālā, taču tika piedzīvots smags zaudējums ar 2:9. Tagad latviešiem jāsagaida šveiciešu un norvēģu spēles iznākums, bet visdrīzāk mūsējiem būs 3. vieta apakšgrupā un rīt būs jāatvadās no Halifaksas ar cīņu par 5. pozīciju pasaulē.

 

Aināra Juškēviča vadītā Latvijas izlase šo turnīru sāka ar uzvaru pār Norvēģijas junioriem ar 6:2, bet vakar līdzvērtīgā cīņā ar 5:6 atzina titulēto šveiciešu pārākumu. Pa to laiku pasaules čempioni somi turnīra ievadā ar 6:4 uzvarēja Šveices izlasi, bet vakar ar 9:4 sakāva Norvēģus. Tomēr arī Somijas izlasei, lai tā būtu droša par savu vietu pusfinālā, mačā pret latviešiem vislabāk derēja uzvara. Latvijas junioru izlasei līdz šim vēl nav izdevies pasaules čempionātos pieveikt somus, pēdējo reizi abas komandas tāda līmeņa turnīrā spēkiem mērojās pirms četriem gadiem Helsingborgā, toreiz Somijas izlase uzvarēja ar 10:1.

 

Ja pasaules čempionāta pirmajos divos mačos tieši mūsu juniori bija tiem, kuriem izdevās atklāt rezultātu, tad spēlē pret somiem tā nenotika. Jau 3.minūtē Aksels Imbovics, kuram pirmo reizi pasaules čempionātā bija uzticēta Latvijas izlases vārtu drošība, meklēja bumbiņu savā cietoksnī – 0:1. Pirmās trešdaļas laikā pretinieki guva vēl viens vārtus, panākot jau 2:0. Mūsu juniori varēja uzgavilēt spēles vidū, turklāt divas reizes ļoti īsā laika periodā. Vispirms Klāvs Jansons guva vārtus no no spēles (1:4), bet drīz pēc tam viņš aukstasinīgi realizēja soda metienu – 2:4. Vairāk pie vārtu guvumiem mūsu florbolistiem tikt neizdevās. Pēc otrā perioda latvieši zaudēja ar 2:6, bet visā spēlē atzina pretinieku pārākumu ar 2:9. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts abu vārtu autors Klāvs Jansons, rezultatīva piespēle Armanda Budreikas kontā.


SF
JUGLASCIEMS