Ulbrokas komanda uzvar arī Talsos un iekļūst Superfinālā

07.04.2019

ulbroka_gols_19.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem pirmo finālisti kļuvusi pašreizējā čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka", kas šovakar pusfināla sērijas sestajā spēlē, kas notika pretinieku laukumā, ar 5:2 pārspēja komandu "Talsu NSS/Krauzers", sērijā triumfējot ar 4:2. Ulbrokiešu pretinieki Superfinālā kļus zināmi tikai trešdien, kad savas sērijas septīto maču aizvadīs "Lielvārde/Fat Pipe" un Cēsu "Lekrings".

 

Talsu un Ulbrokas komandām šī pusfināla sērijā bija jau sestā spēle. Aizpagājušās nedēļas nogalē abas pretinieces divas reizes krustoja nūjas Ulbrokas sporta kompleksā. Pirmajā mačā pirmā perioda laikā ar 3:1 vadībā izvirzījās talsinieki, kuriem minimālu pārsvaru izdevās nosargāt līdz pat pamatlaika beigām – 8:7. Sērijā līdz četrām uzvarām "Talsu NSS/Krauzers" izvirzījās vadībā ar 1:0. Otrā spēle sākās ar "Betsafe Oxdog Ulbroka" ofensīvu – laukuma saimnieki pirmajās septiņās minūtēs trīs reizes pārspēja sāncenšu vārtsargu, izvirzoties vadībā ar 3:0. Cīņas vidū rezultāts bija kļuvus neizšķirts (4:4), bet līdz otrajam pārtraukumam Ulbrokas florbolisti guva četrus bezatbildes vārtus (8:4). Šo pārsvaru čempioni jau nosargāja un otrajā spēlē varēja svinēt panākumu ar 9:5, sērijā atjaunojot līdzsvaru – 1:1. Pagājušajā nedēļā abas pretinieces bija pārcēlušās uz Talsiem, kur vispirms mājiniekiem izdevās gūt uzvaru pagarinājumā – 6:5, bet pēc tam uzvaru ar 5:3 svinēja viesi, sērijā jau atkal atjaunojot neizšķirtu – 2:2. Vakar Ulbrokā ar 6:4 uzvaru svinēja "Betsafe Oxdog Ulbroka", nonākot vairs tikai viena panākuma attālumā no iekļūšanas Superfinālā.

 

Šovakar abas pretinieces tikās Talsos, kur jau pašā mača sākumā laukuma saimniekiem nācās spēlēt skaitliskajā mazākumā, bet viņi Emīla Krūmiņa personā pat pamanījās atklāt spēles rezultātu – 1:0. Uzreiz pēc tam, kad talsinieki atkal cīnījās piecu laukuma spēlētāju sastāvā, vārtus guva arī ulbrokieši – 1:1, golu iemeta Emīls Birķis. Otrās trešdaļas sākumā "Talsu NSS/Krauzeru" vēlreiz vadībā izvirzīja Toms Bitmanis (2:1), bet līdz otrajam pārtraukumam vadības grožus ar 4:2 jau pārņēma "Betsafe Oxdog Ulbroka", turklāt vienu reizi Talsu florbolisti paši ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Pēdējā trešdaļā tika fiksēts tikai viens vārtu guvums – piecas sekundes pirms pamatlaika beigām ulbrokietis Rolands Kovaļevskis nostiprināja savas komandas panākumu ar 5:2. Visā sērijā Ulbrokas florbolisti bija pārāki ar 4:2.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Kaspars Šķēls, kurš šajā mačā izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākie viņa komandā bija Rolands Kovaļevskis ar 2 (1+1) punktiem un Edžus Ceriņš, kura kontā divas piespēles. Par labāko starp talsiniekiem tika atzīts otro vārtu autors Toms Bitmanis.

 

"Talsu NSS/Krauzers" - "Betsafe Oxdog Ulbroka" 2:5 (1:1, 1:3, 0:1), sērijā 2:4

Metienu attiecība:

20:26 (3:14, 6:8, 11:4)

Rezultatīvākie:

"Talsu NSS/Krauzers" – Emīls Krūmiņš 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (0+1), Jānis Ragovskis 1 (0+1).

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – Rolands Kovaļevskis 2 (1+1), Edžus Ceriņš 2 (0+2), Kaspars Šķēls 1 (1+0), Emīls Birķis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0), Daniels Tvoronovičs 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS