"NND Rīga" vēlreiz pieveic "Ķekavu", sērijā neizšķirts – 2:2

06.04.2019

nnd_priede.jpg

ELVI florbola līgas sievietēm pusfināla sērijā starp komandām "Ķekava" un "NND Rīga" rezultāts kļuvis neizšķirts – 2:2. Šodien abas komandas tikās ķekaviešu laukumā, kur rīdziniecēm izdevās atspēlēties un svinēt uzvaru ar 4:2. Izšķirošais vārtu guvums Elīnas Štrausas kontā.

 

Pusfināla sērija starp FK "Ķekava" un "NND Rīga" bija sākusies ar divām ārkārtīgi spraigām cīņām, kurās abās pie uzvarām tika ķekavietes. Pirms divām nedēļām savā laukumā FK "Ķekava" ar 5:4 bija pārāka pēcspēles metienos, bet pirms nedēļas Rīgā svinēja uzvaru pagarinājumā – 4:3. Jau nākamajā dienā turpat galvaspilsētā tika aizvadīts vēl viens mačs, kurā Ķekavas komandai tā arī neizdevās uzlauzt pretinieču aizsardzību - "NND Rīga" uzvarēja ar 3:0, sērijā līdz trim uzvarām atjaunojot intrigu – 1:2.

 

Šodien pretinieces bija atgriezušās Ķekavā, lai aizvadītu sērijas ceturto maču. Pirmā perioda laikā dominēja abu komandu vārtsardzes, tāpēc rezultāts tā arī netika atklāts. To otrajā trešdaļā jeb spēles 37.minūtē izdarīja mājinieces Klintas Mārtiņjēkabas personā – 1:0. Pēdējā perioda sākumā rīdziniece Inga Ametere realizēja soda metienu (1:1), bet 51.minūtē Mārtiņjēkaba vēlreiz vadībā izvirzīja "Ķekavu" – 2:1. Kā atbilde sekoja divi "NND Rīga" vārtu guvumi – 54.minūtē Agnese Saulīte panāca neizšķirtu rezultātu (2:2), bet 58.minūtē Elīna Štrausa pirmo reizi vadībā izvirzīja Rīgas komandu – 3:2. Ķekavietes centās atspēlēties, bet velti. Vēl vairāk – 17 sekundes pirms finālsvilpes Ieva Priede ieraidīja bumbiņu tobrīd tukšajos mājinieču vārtos, nodrošinot galvaspilsētas klubam uzvaru ar 4:2, bet sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts – 2:2.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīta izšķirošo vārtu autore Elīna Štrausa, bet rezultatīvākā ar 3 (1+2) punktiem bija Ieva Priede. Ķekavas komandā balvu kā labākā spēlētāja saņēma abu vārtu autore Klinta Mārtiņjēkaba, abas reizes viņai asistēja Linda Dadajeva. Izšķirošā cīņa par iekļūšanu Superfinālā notiks rīt galvaspilsētas kluba laukumā.

 

FK "Ķekava" - "NND Rīga" 2:4 (0:0, 1:0, 1:4), sērijā 2:2

Metienu attiecība:

25:40 (8:18, 7:11, 10:11)

Rezultatīvākās:

FK "Ķekava" – Klinta Mārtiņjēkaba 2 (2+0), Linda Dadajeva 2 (0+2).

"NND Rīga" – Ieva Priede 3 (1+2), Agnese Saulīte 1 (1+0), Elīna Štrausa 1 (1+0), Inga Ametere 1 (1+0).

SF
JUGLASCIEMS