"FK NND/RJTC" grauj, pa uzvarai arī kocēnietēm un liepājniecēm

03.10.2017

nd_1_liga.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē ar trim spēlēm startēja Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas turnīrs. Rīgas FK "NND/RJTC" viesojās Maltā pie debitantes "Rēzeknes BJSS", kur izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 9:0. Pa panākumam guva arī Kocēnu "Rubene 1" un Liepājas "LiepU".

 

FK "NND/RJTC", 30. septembrī viesojoties pie "Rēzeknes BJSS", kam tā bija debijas spēle Latvijas čempionātā, pirmajā periodā nemaz tik viegli neklājās, jo 20 minūšu laikā izdevās tikai atklāt rezultātu - 11. minūtē ar precīzu rezultātu izcēlās Evelīna Nikolajeva (1:0). Tomēr jau otrajā trešdaļā rēzekniešu pretestība tika salauzta, iemetot vēl piecus golus - 6:0. Pēdējā periodā rīdzinieces vēl trīs reizes sarūgtināja mājinieču vārtsardzi un varēja sezonas sākumu atzīmēt ar pārliecinošu uzvaru - 9:0. Rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Dārta Derupa, kura saņēma labākās spēlētājas balvu, pa diviem punktiem guva Evelīna Nikolajeva, Karīna Kaminska un Emīlija Buraka. Rīgas komandas vārtus neieņemtus nosargāja Krista Ruicēna, kura atvairīja 11 metienus, un Elfa Elīna Remeza, kura sev atvēlētajā laikā tika galā ar visiem trim pretinieču raidījumiem. Par labāko spēlētāju Rēzeknes komandā atzina vārtsardzi Jolantu Bačkuri.

 

Tajā pašā dienā līgas čempione "Rubene 1" Kocēnos uzņēma vicečempioni "Irlavu/Tukumu". Viešņas cīnījās ļoti apņēmīgi - tieši "Irlava/Tukums" atklāja rezultātu (1:0), pēc pirmā perioda bija neizšķirts (2:1), arī pēc otrā neviena no komandām nebija ieguvusi priekšrocību - 3:3. Tikai pēdējā trešdaļā kocēnietēm izdevās pārņemt iniciatīvu un svinēt uzvaru ar 6:3. Labākās spēlētājas balvu komandā "Rubene 1" saņēma Simona Grāpēna, kura ar 4 (2+2) punktiem bija rezultatīvākā. 3 (2+1) punkti Lauras Gaugeres kontā. Par labāko starp zemgalietēm atzina Guntru Stocku, kura izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

 

Jau nākamajā dienā "Irlava/Tukums" viesojās Liepājā pie "LiepU". Pirmajos divos periodos liepājnieces guva pa vieniem vārtiem, izvirzoties vadībā ar 2:0. Pēdējā trešdaļā divus golus iemeta viešņas, panākot izlīdzinājumu - 2:2. Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos veiksmīgākas izrādījās "LiepU" florbolistes, kuru labā pa "bullītim" realizēja Annija Jurgute un Inga Petkus - 3:2. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma pirmo vārtu autore Ieva Reineka, bet par labāko komandā "Irlava/Tukums" atzina vārtsardzi Danu Gulbi, kura atvairīja 24 no 26 pretinieču metieniem.

 

Spēļu kalendārs: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS