Ķekavietes sakauj Cēsu novadu un garantē sev vismaz sudrabu

09.07.2017

img_7755.jpg

Latvijas Jaunatnes olimpiādes florbola turnīra sudraba medaļas sev garantējusi Ķekavas novada meiteņu izlase, kas šorīt Cēsīs ar 14:1 sakāva mājinieču komandu. Ķekavietēm ir ļoti labas cerības kļūt par čempionēm - lai tas notiktu, turnīrā pēdējā spēlē salaspilietes nedrīkst zaudēt kocēnietēm ar vairāk nekā deviņu vārtu starpību.

 

Spēlē starp Ķekavas un Cēsu novada florbolistēm favorītes viennozīmīgi bija pirmās. Ķekavietēm, lai saglabātu sev cerības uz olimpiādes zeltu, vajadzēja nevis tikai uzvarēt cēsnieces, bet izdarīt to ar pēc iespējas lielāku vārtu starpību. Ķekavas novada komanda pie sava uzdevuma izpildes ķērās jau pirmajā periodā, kura laikā guva četrus bezatbildes vārtus (4:0). Pēc otrās trešdaļas ķekavietes atradās vadībā ar 7:0. Pēdējā perioda sākumā vienu golu izdevās iemest arī Cēsu florbolistēm, tie gan izrādījās viņu goda vārti šajā spēlē - 1:7. Līdz mača beigām ķekavietes guva vēl septiņus vārtus un svinēja uzvaru ar 14:1. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma "hat-trick" autore Nikola Biezuma. Rezutatīvākas par viņu bija Anna Ankudinova ar 5 (1+4) punktiem, kā arī Anna Mūrniece, kurai 7 (4+3) punkti. Par labāko starp cēsniecēm atzina Kati Melderi, bet vienīgo vārtu autore bija Katrīna Rimša.

 

Ja Kocēnu novada izlase uzvarēs salaspilietes ar deviņu un vairāk vārtu starpību, tad zelta medaļas iegūs kocēnietes. Ja ar tikai septiņu vai mazāk vārtu pārsvaru, tad par olimpiādes čempionēm kļūs ķekavietes. Interesanta situācija varētu būt, ja Kocēnu komanda būs pārāka ar astoņu vārtu starpību - tad vērā tiks ņemtas komandas sapelnītās soda minūtes. Ja kocēnietes mačā pret salaspilietēm saņems mazāk par astoņām soda minūtēm, arī tad zelta medaļas tiks viņām.


JUGLASCIEMS