Juniori gatavošanos pasaules čempionātam noslēdz ar uzvaru

30.04.2017

img_7427.jpg

Šodien Somijas pilsētā Tamperē ar uzvaru (10:8) pār "SC Classic" junioru komandu gatavošanos pasaules čempionātam noslēgusi Latvijas U19 vīriešu florbola izlase. Mūsu juniori izrādījās pārāki arī pēcspēles metienu sērijā - 5:2.

 

2. maijā agri no rīta Latvijas U19 vīriešu izlase dosies uz Zviedrijas pilsētu Vekši, lai piedalītos pasaules čempionātā, bet šodien ar pārbaudes spēli pret Tamperes florbola kluba "SC Classic" junioru komandu noslēdza triju dienu treniņnometni Somijā un gatavošanos atbildīgajam turnīram. "SC Classic" juniori aizvadītajā sezonā iekļuva Somijas čempionāta finālā, taču varētu būt, ka pārbaudes spēlē pret latviešiem nebija savā labākajā sastāvā.

 

Somi jau no cīņas sākuma centās pārņemt iniciatīvu, tomēr rezultātu atklāja mūsu juniori - 8.minūtē izlases kapteinis Klāvs Ozoliņš izdarīja metienu par mājinieku vārtiem, bet pirmais pie atlēkušās bumbiņas bija Pēteris Trekše - 1:0. 19.minūtē ar 2:1 vadībā jau bija izvirzījusies "SC Classic", tomēr latvieši līdz pirmajam pārtraukuma paspēja atjaunot neizšķirtu - pēc Jāņa Ragovska piespēles vārtus guva Krišs Treimanis (2:2).

 

Līdz spēles vidum somi spēja izvirzīties vadībā ar 6:3, bet otrās trešdaļas otrajā pusē latvieši atbildēja ar trim goliem. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās Klāvs Ozoliņš (otrais gols no Pētera Trekšes piespēles), ar vienu - Emīls Birķis (6:6). Pēdējā perioda latvieši spēja panākt četru vārtu pārsvaru (10:6). Rezultatīvi bija Krišs Lužinskis (Kristers Eglītis), Emīls Birķis (Edgars Puriņš), Ivo Popovs (Edgars Puriņš) un Matīss Pēteris Polis (Niks Blumfelds). Līdz mača beigām somi izmantoja divus skaitliskos vairākumus, tomēr uzvaru svinēja mūsu puiši - 10:8.

 

Pēcspēles metienu sērijā visi pieci latvieši realizēja savas iespējas - izcēlās Krišs Treimanis, Kristers Eglītis, Arnijs Kuratņiks, Klāvs Ozoliņš un Pēteris Trekše, bet mūsu vārtsargs Emīls Ērglis atvairīja trīs no pieciem pretinieku "bullīšiem".

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Kārlis Pops

V

FBK Valmiera

2.

Emīls Ērglis

V

Triobet/Ulbroka

3.

Ralfs Orste

A

Ķekava

4.

Krišs Lužinskis

A

FBK Valmiera

5.

Jānis Ragovskis

A

Talsi/Irlava

6.

Ulvis Mētra

A

Triobet/Ulbroka

7.

Kārlis Pupils

A

FK Kurši

8.

Renāts Degins

A

Ķekava

9.

Mariss Giņko

A

Lielvārde/FatPipe

10.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

11.

Kristers Eglītis

U

Triobet/Ulbroka

12.

Klāvs Ozoliņš

U

SC Classic (Somija)

13.

Matīss Pēteris Polis

U

Lielvārde/FatPipe

14.

Lauris Alvis Stiprais

U

FBK Valmiera

15.

Krišs Treimanis

U

Talsi/Irlava

16.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

17.

Ivo Popovs

U

FK Kurši

18.

Emīls Birķis

U

Triobet/Ulbroka

19.

Edgars Puriņš

U

SK Pārgauja

20.

Niks Blumfelds

U

Lielvārde/FatPipe

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Treneris: Remārs Vikānis

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS