Vecuma grupā ZU12 triumfē jaunie talsenieki

04.05.2016

talsi_u12.jpg

Par Latvijas Bērnu un jauniešu čempionāta florbolā uzvarētāju vecuma grupas ZU12 turnīrā kļuva komanda "Talsu NSS/Krauzers", kas šodien Lielvārdē notikušajā finālmačā ar 5:0 sakāva mājiniekus - "Lielvārdes" florbolistus. Bronzas medaļas izcīnīja Liepājas FK "Kurši", kas ar 2:1 pārspēja savus vienaudžus no "FS Masters/Ulbrokas".

 

Lielvārdes novada sporta centrā notikušās finālspēles starp komandām "Talsu NSS/Krauzers" un "Lielvārde" pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - 9.minūtē aizturētā soda laikā Valters Kalnietis ar precīzu metienu vadībā izvirzīja talseniekus. Arī otrajā trešdaļā fiksēts tikai viens gols - Mariss Bergmanis panāca jau 2:0 Talsu komandas labā. Pēdējā periodā lielvārdieši centās atspēlēties, bet tā arī palika bez vārtu guvuma šajā mačā, bet "Talsu NSS/Krauzera" florbolisti izcēlās ar vēl trim precīziem metieniem, izcīnot uzvaru ar 5:0, kā arī zelta medaļas un čempionu kausu.

 

Par fināla labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts vārtsargs Ričards Ķīlis, kurš atvairīja visus deviņus pretinieku metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar diviem goliem bija Maris Bergmanis, 2 (1+1) punkti Martina Kristapa Damberga kontā. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Oskaru Tutānu. Jāpiebilst, ka talsenieki pa savu pretinieku vārtiem meta 22 reizes.

 

Pirms tam notika spēle par bronzas medaļām, kurā savas nūjas krustoja Liepājas FK "Kurši" un "FS Masters/Ulbroka". Pirmā trešdaļa pagāja bez vārtu guvuma, bet otrajā periodā nepilnu triju minūšu laikā uzbrukumā izcēlās liepājnieki Marks Puniņš un Ralfs Polis, izvirzot savu komandu vadībā ar 2:0. Ulbrokietis Artis Krastiņš pēc pāris minūtēm vienus vārtus atguva (1:2), taču cīņas turpinājumā rezultāts vairs nemainījās un Liepājas komanda varēja svinēt uzvaru ar 2:1 un kārt sev kaklā bronzas godalgas.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Mārcis Zanders, kurš neitralizēja 15 no 16 pretinieku metieniem. Līdzīga statistika arī Ulbrokas komandas vārtu vīram Robertam Brantam, kurš tika galā ar 13 no 15 metieniem, bet par labāko viņa komandā tika atzīts Edijs Šenbergs, kura kontā viena rezultatīva piespēle.

SF
JUGLASCIEMS