Cēsīs un Rīgā turpināsies ELVI florbola līgas ceturtdaļfināla cīņas

07.03.2015

Šovakar pulksten 19:00 ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijas piekto spēli aizvadīs "Cēsu alus/Lekrings" pret "Ulbroku/FS Masters", kā arī "Mogo-RTU/Rockets" pret "Valmieru/ViA". Abus mačus interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 19:00 "Cēsu alus/Lekrings" - "Ulbroka/FS Masters" (Cēsu sporta kompleksā), sērijā 3:1

Regulārā turnīra 2.vietas ieguvējai "Cēsu alum/Lekringam" ceturtdaļfināla sērijā neklājas viegli, spēkojoties ar "Ulbrokas/FS Masters" florbolistiem, kuri izslēgšanas spēlēs iekļuva kā septītā labākā komanda. Nepārliecinošai uzvarai savā laukumā ar 8:7 sekoja zaudējums ar 3:5. Pirmajā Ulbrokā notikušajā mačā Cēsu komanda svinēja laimīgu panākumu pagarinājumā ar 5:4. Tikai sērijās ceturtajā mačā čempioni izskatījās atguvuši pašapziņu – uzvara ar 7:5. Cēsu florbolistu rindās rezultatīvākais joprojām ir Andris Rajeckis, kuram šobrīd 8 (5+3) punkti, Kārlim Bulmeistaram 7 (4+3) punkti, bet svarīgi, ka spēles garšu pēc traumas sadziedēšanas atgūst Ingus Laiviņš, kurš iepriekšējā mačā guva 4 (1+3) punktus. Ulbrokas komandā sēriju rezultatīvi uzsāka Pēteris Freimanis, kuram kopumā 11 (8+3) punkti, bet pēdējā mačā izpaudās, kā cēsnieki varētu būt atraduši pretlīdzekli šim pieredzējušajam spēlētājam, kurš izcēlās ar tikai vienu rezultatīvu piespēli. Cēsu komandas treneris līdz šim bija spiests uzticēties tikai vienam vārtsargam - Normundam Krūmiņam, jo Anrijs Vents turpina dziedēt savainojumu. Krūmiņš kopumā atvairījis 66 no 86 pretinieku metieniem. Arī ulbrokietis Ivars Dišereits sargājis savas komandas vārtus visās četrās sērijas spēlēs, neitralizējot 87 no 110 metieniem. Noraidījumu nedaudz vairāk "Cēsu alus/Lekringa" florbolistiem - 17 minūtes pret 16. Jāpiebilst, ka iepriekšējā mačā cēsnieki uz noraidīto spēlētāju soliņa nesēdās ne reizi.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Pulksten 19:00 "Mogo-RTU/Rockets" - FBK "Valmiera/ViA" (NBS sporta kompleksā, Rīgā), sērijā 3:1

Arī regulārā turnīra uzvarētajai "Mogo-RTU/Rockets" ceturtdaļfināla sērijā ir zināmas problēmas ar "Valmieru/ViA", kas izslēgšanas spēlēs iekļuva kā pēdējā – astotā komanda. Ja rīdzinieki savā laukumā guva divas samērā pārliecinošas uzvaras (7:4 un 9:6), tad Valmierā pirmajā mačā viņi pie panākuma tika tikai pagarinājumā (5:4), bet otrajā piedzīvoja zaudējumu ar 3:6. Zaudētajā spēlē nevienu rezultativitātes punktu neguva "Mogo-RTU/Rockets" uzbrukuma līderis Atis Blinds, kuram sērijas pirmajos trijos mačos 12 (5+7) punkti. Starp valmieriešiem rezultatīvākais joprojām ir aizsargs Gatis Liepiņš ar 8 (4+4) punktiem. Rīgas komandas vārtus pirmajā spēlē sargāja Andis Blinds, kurš atvairīja 33 no 37 pretinieku metieniem, bet šobrīd pieredzējušais vārtsargs traumas dēļ izsists no ierindas – nav zināms, kad viņš varēs atkal spēlēt. Sērijas turpinājuma Blinda vietu vārtos ieņēma Indriķis Siliņš, kurš trijās spēlēs neitralizējis 96 no 111 metieniem. Valmieras komandas treneri vietu vārtos līdz šim uzticējuši tikai Agrim Rogainim, kurš četros mačos atvairījis 143 no 167 metieniem. Noraidījumu vairāk bijis "Mogo-RTU/Rockets" florbolistiem – 24 minūtes pret 10 minūtēm.

Spēles tiešraide: ŠEIT

JUGLASCIEMS