Juniori cīņu par Polijas kausu sākuši ar diviem zaudējumiem

07.02.2015

juniori_lvd1.jpg

Latvijas vīriešu U19 izlase šīs nedēļas nogalē piedalās Polijas kausa izcīņas turnīrā, kas norisinās jau 10.reizi. Vakar juniori aizvadīja pirmās divas spēles, abās piedzīvojot zaudējumu – 2:5 pret norvēģiem un 3:6 pret poļiem.

 

Sākotnēji savu dalību šajā turnīrā bija pieteikušas astoņu valstu izlases, taču ungāru un slovāku plāni mainījušies. Tagad kopā ar latviešiem par Polijas kausu cīnās Vācijas, Norvēģijas, Dānijas, Šveices un Polijas izlases. Katrai komandai dota iespēja tikties ar katru, tāpēc turnīra pirmajās divās dienās junioriem jāaizvada pa divām spēlēm, bet svētdien – viena.

 

Latviešiem vakar Polijas pilsētā Rakoņevicē kā pirmie pretī stājās norvēģi, kuri līdz spēles vidum trīs reizes pārspēja mūsu vārtsargu Kristiānu Ķīli (3:0). 31.minūtē Olafs Zvīnis no Jakoba Karlsona piespēles vienus vārtus atguva (1:3), bet 39.minūtē pretinieki atjaunoja triju vārtu pārsvaru (1:4). Otrā perioda pēdējā sekundē Kristera Puķīša piespēli vārtu guvumā pārvērta Rolands Kovaļevskis – 2:4. Kā izrādījās, tie bija pēdējie mūsu florbolistu šajā spēlē gūtie vārti – latvieši piedzīvoja zaudējumu ar 2:5. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Eduards Stūre.

 

Norvēģija U19 – Latvija U19 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

 

Tās pašas dienas vakarā jau citā Polijas pilsētā, Zbonšiņā, mūsu vīriešu U19 izlase spēkojās ar mājiniekiem poļiem. Jau 4.minūtē rezultātu atklāja Polijas izlase (0:1), taču 13.minūtē Ričards Dēvits pēc Edgara Freimaņa piespēles panāca izlīdzinājumu (1:1). Otrā perioda sākumā poļi guva divus vārtus pēc kārtas (1:3). 26.minūtē Edgars Freimanis pēc Emīla Eglīša piespēles rezultāta starpību samazināja (2:3), bet pēdējās trešdaļas sākumā nu jau E.Eglītis pēc Freimaņa piespēles atjaunoja līdzsvaru uz tablo – 3:3. Atlikušajā laikā uzbrukumā izcēlās tikai Polijas izlase, gūstot trīs bezatbildes vārtus un sagādājot latviešiem zaudējumu ar 6:3. Cīņas noslēgumā tika veikta pēcspēles metienu sērija. Tajā, pateicoties Kristera Eglīša precīzajam metienam, ar 1:0 uzvarēja Latvijas izlase. Labākā spēlētāja balvu saņēma Edgars Freimanis.

 

Polija U19 – Latvija U19 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)

 

Šodien pulksten 11:00 (pēc Latvijas laika) Latvijas junioru izlase krustos nūjas ar dāņiem, bet vakarā pulksten 19:00 – ar šveiciešiem.

JUGLASCIEMS