Studentu derbijā "Mogo-RTU/Rockets" nolauž "Valmieru/ViA"

11.01.2015

blinds_atis_13.jpg

Pēdējā no trim šovakar notikušajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm tikās abas augstskolu komandas - "Mogo-RTU/Rockets" uzņēma "Valmieru/ViA". Tikai pateicoties pēdējā trešdaļā nodemonstrētajai rezultatīvajai spēlei, uzvaru ar 8:4 izcīnīja rīdzinieki, kuru rindās par labāko atzina Ati Blindu.

 

Turnīra līdere "Mogo-RTU/Rockets" iepriekšējā vakarā spēlēja Lielvārdē, kur pazaudēja piecu vārtu pārsvaru un visbeidzot arī divus punktus, piekāpjoties mājiniekiem pagarinājumā ar 9:10. Šovakar rīdzinieki noteikti gribēja atgriezties uz uzvaru takas, sevišķi ņemot vērā, ka pie viņiem Rīgas Olimpiskajā sporta centrā viesojās it kā parocīgi pretinieki – FBK "Valmiera/ViA". Tomēr kārotā uzvara nenāca nemaz tik viegli – pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija neizšķirts (1:1), arī pēc otrā joprojām līdzsvars – 3:3. Pēdējās trešdaļas sākumā pēc Ivo Baloža precīza metiena vadībā izvirzījās valmierieši (4:3), bet tad gan "Mogo-RTU/Rockets" saņēmās un atbildēja ar pieciem pēc kārtas gūtiem vārtiem, svinot uzvaru ar 8:4. Pēc šī panākuma galvaspilsētas komandai ir 46 punkti un joprojām pirmā vieta turnīra tabulā.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Atis Blinds, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem Jurim Gribustam un Tomam Rutkim. Par labāko starp valmieriešiem atzina vārtsargu Valēriju Bodnieku, kurš atvairīja 15 pretinieku metienus. Rezultatīvākais Valmieras komandā ar trim piespēlēm bija Matīss Salmiņš.

 

"Mogo-RTU/Rockets" – FBK "Valmiera/ViA" 8:4 (1:1, 2:2, 5:1)

JUGLASCIEMS