Čempioniem otrais zaudējums - "Cēsu alus/Lekrings" piekāpjas "Rīgai"

11.01.2015

riga_2013.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā otro zaudējumu šosezon piedzīvojusi čempione "Cēsu alus/Lekrings", kas šovakar savā laukumā ar 5:6 piekāpās "Rīgai". Uzvaras vārtus rīdzinieku labā divas (!) sekundes pirms pamatlaika beigām guva Lauris Zaicevs.

 

Čempione "Cēsu alus/Lekrings" pirms šodienas mača pret FK "Rīga" bija uzvarējusi septiņus mačus pēc kārtas, bet šosezon piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi, savā laukumā ar 6:8 atzīstot Kocēnu "Rubenes" pārākumu. Arī spēli pret rīdziniekiem Cēsu komanda aizvadīja savā laukumā – nebija pagājušas ne 10 minūtes, kad mājinieki jau bija paspējuši izvirzīties vadībā ar 2:0. Pēc pirmās trešdaļas cēsniekiem bija vienu vārtu pārsvars (2:1), tāds pats tas saglabājās arī pēc otrās – 4:3. Pēdējā trešdaļā "Rīgai" divas reizes izdevās izlīdzināt rezultātu (4:4 un 5:5), bet savā ziņā visnegaidītākais atrisinājums nāca nepilnas divas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad rīdzinieks Lauris Zaicevs sesto reizi pārspēja čempionu vārtsargu Anriju Ventu, sagādājot čempioniem otro zaudējumu sezonā – 6:5. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 35 punktiem joprojām ieņem 4.vietu turnīra tabulā, no "Lielvārdes" atpaliekot tikai par vienu punktu.

 

Par labāko spēlētāju Rīgas komandā atzina uzvaras vārtu guvēju Lauri Zaicevu, kurš šajā mačā ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divus vārtus guva Edijs Hammers. Par labāko Cēsu komandā atzina Dāvi Vilderu, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Viņa komandas biedra Kārļa Bulmeistara kontā divi goli.

 

"Cēsu alus/Lekrings" – FK "Rīga" 5:6 (2:1, 2:2, 1:3)


JUGLASCIEMS