"Valmiera/ViA" mača galotnē nolauž "Pārgauju"

10.01.2015

valmiera_via.jpg

Pēdējā no piecām šovakar notikušajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm FBK "Valmiera/ViA" savā laukumā sīvā cīņā ar 8:5 pārspēja Stalbes "Pārgauju". Par labāko spēlētāju Valmieras komandā atzina tieši no "Pārgaujas" pārnākušo Ivo Balodi, kuram šī bija pirmā spēle "Valmiera/ViA" sastāvā.

 

Vidzemes olimpiskajā centrā, kur FBK "Valmiera/ViA" uzņēma Stalbes "Pārgauju", sīva cīņa turpinājās visas 60 spēles minūtes. Līdz pēdējā perioda vidum nevienai no komandām nebija izdevies iegūt vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru (pēc pirmās trešdaļas 1:1, pēc otrās – 3:3). Arī divas minūtes pirms pamatlaika beigām tikai vienu vārtu handikaps bija valmieriešiem (6:5), bet tad savu golu iemeta mājinieks Krišs Lužinskis 0 7:5. "Pārgauja" riskēja, mainot vārtsargu pret laukuma spēlētāju, bet to izmantoja Valmieras komanda – Mārtiņš Broks raidīja bumbiņu jau tukšos viesu vārtos -8:5. "Valmiera/ViA" pēc šī panākuma ar 22 punktiem pakāpās uz 9.vietu turnīra tabulā, apsteidzot tieši šīvakara pretiniekus.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina komandas jaunpienācēju – bijušo "Pārgaujas" līderi Ivo Balodi, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Pa diviem vārtiem Valmieras komandā guva Mārtiņš Broks un Aigars Belasovs. Labākā spēlētāja balvu "Pārgaujas" rindās saņēma Gatis Gailis, kuram 2 (1+1) punkti, divi goli Oskara Baloža kontā. Šajā spēlē "Valmiera/ViA" florbolisti nenopelnīja nevienu noraidījumu, kamēr viņu pretiniekiem tādu bija veseli četri.

 

FBK "Valmiera/ViA" – SK "Pārgauja" 8:5 (1:1, 2:2, 5:2)


JUGLASCIEMS