Latvijas vīriešu izlase devusies uz pasaules čempionātu Zviedrijā

03.12.2014

pres_konf_2014.jpg

Latvijas vīriešu nacionālā florbola izlase atrodas lidostā "Rīga", kur pēc dažām minūtēm sēdīsies lidmašīnā, lai dotos uz pasaules čempionātu, kas no 5. līdz 14.decembrim notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Pirms dažām stundām notika Latvijas Florbola savienības organizēta preses konference "Par Latvijas izlases gatavošanos un dalību pasaules 10. čempionātā florbolā vīriešiem".

 

Latvija izlase pasaules meistarsacīkstēs spēlēs A apakšgrupā ar Zviedrijas, Somijas un Vācijas valstsvienībām. Zviedri ir pašreizējie pasaules čempioni, somi - vicečempioni, bet vāciešiem mūsu florbolisti noteikti gribēs revanšēties par iepriekšējā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvoto zaudējumu. Pirmo reizi vīriešu čempionātā tiks izmantota jauna izspēles sistēma - 16 komandas grupās sadalītas, ņemot vērā pasaules rangu. Pēc grupu turnīra A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupas pirmo divu vietu ieguvējām.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Īro Parviainens uzskata, ka uz Gēteborgu dosies visu laiku labākā mūsu komanda: "Būšu vīlies pēc ikviena zaudējuma. Ja neskaita to, ka mums pietrūka spēļu pret spēcīgām komandām, čempionātam esam labi sagatavojušies. Ļoti labi zinu, kā spēlē Zviedrija un Somija, un tā mums ir priekšrocība,» uzskata somu speciālists, piebilstot, ka aizsargs Aigars Belasovs atgriežas laukumā pēc ilgstoša savainojuma, tāpēc pirmoreiz laukumā, visticamāk, dosies vien grupas pēdējā mačā pret Vāciju."

 

Izlases kapteinis Oskars Fīrmanis preses konferencē uzsvēra: "Sagatavošanās posms ir aizvadīts daudz kvalitatīvāk. Bijušas vairākas treniņnometnes, taču daudz kas būs atkarīgs no mūsu psiholoģiskās gatavības, kā ļoti pietrūka iepriekšējā turnīrā. Ikviens, kurš palika mājās, būtu cienīgs aizstāt tos, kuri dosies uz čempionātu. Spēļu grafiks ir ļoti skarbs, jo ir iespējamas septiņas spēles deviņu dienu laikā, tomēr mums ir piesaistīts fiziskās sagatavotības treneris Ivars Čākurs. Arī iepriekš Latvijas izlase allaž ir izcēlusies ar labu fizisko sagatavotību, un līdztekus tam esam kļuvuši pieredzējušāki. Galvenais būs tikt galā ar savām galvām, it īpaši pirmajā mačā pret mājiniekiem, jo tā daudziem mūsu spēlētājiem, iespējams, būs vienīgā spēle karjerā 10 000 līdzjutēju priekšā."

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Andis Blinds

V

Mogo - RTU/Rockets

2.

Normunds Krūmiņš

V

Cēsu alus/Lekrings

3.

Ingus Laiviņš

A

Cēsu alus/Lekrings

4.

Andris Malkavs

A

Cēsu alus/Lekrings

5.

Jānis Rajeckis

A

Cēsu alus/Lekrings

6.

Gatis Liepiņš

A

FBK Valmiera/ViA

7.

Aigars Belasovs

A

FBK Valmiera/ViA

8.

Oskars Fīrmanis

A

Mogo - RTU/Rockets

9.

Ivo Balodis

A

SK Pārgauja

10.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

11.

Mārtiņš Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

12.

Aleksandrs Abramovs

U

Cēsu alus/Lekrings

13.

Andris Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

14.

Artūrs Jurševskis

U

Cēsu alus/Lekrings

15.

Atis Blinds

U

Mogo - RTU/Rockets

16.

Juris Gribusts

U

Mogo - RTU/Rockets

17.

Ainārs Juškēvičs

U

Ulbroka/FS Masters

18.

Artis Savins

U

Lielvārde

19.

Atis Stepāns

U

Rubene

20.

Artis Raitums

U

TPS (Somija)

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Artis Malkavs

Fiz. sagat. treneris: Ivars Čākurs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ārsts: Aleksandrs Matjuņins

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 


JUGLASCIEMS