Latvijas Florbola savienībai - balva par veselīga dzīvesveida veicināšanu

13.11.2014

img_0396_copy.jpg

Veselības gada balva šogad tika piešķirta desmit dažādās nominācijās, lai godinātu mediķus, pašvaldības un likumdevējus, kā arī pārtikas ražotājus un nevalstiskās organizācijas, kuras ar savu darbību veicina izpratni par sabiedrības veselību. Veselības gada balva ir jauna Latvijas Ārstu biedrības iniciatīva, kuras mērķis ir novērtēt veselību plašākā mērogā. Balva šogad tika pasniegta jau otro reizi, un balvas pasniegšanas ceremonija 25.oktobrī tika demonstrēta LNT. 

 

Par gada cilvēku sabiedrības veselībā atzīts Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, jo viņš savās uzrunās un sprediķos bieži akcentē veselīga dzīvesveida nozīmi un atkarību postu, šo vēstījumu izplatot ļoti plašās cilvēku masās, kā arī pats kā savulaik aktīvs sportists vēl joprojām uztur sevi fiziskā formā.

 

Par mūža ieguldījumu veselības veicināšanā apbalvota ārste Vaira Leimane, kura savu darba mūžu veltījusi tuberkulozes apkarošanai, bet par veselību stiprinošāko pašvaldību šogad atzīta Ventspils pilsēta.

 

Veselības gada balvas saņēma arī nevalstiskās sporta organizācijas: Biedrība "Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padome"- par bērnu sporta un veselīga brīvā laika organizēšanu; bet Ielu kultūras un jauniešu kustība "Ghetto Games" - par tautas sporta organizēšanu.Latvijas Florbola savienībai - veicināšanas balva par bērnu sporta un veselīga brīvā laika organizēšanu. Balvu Latvijas Florbola savienības prezidentam Ilvim Pētersonam pasniedza vieglatlēte 2010.gada Eiropas čempione, 2011.gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece, 2012.gada vasaras olimpiskajās spēlēs 4.vietu izcīnījusī Latvijas tāllēcēja Ineta Radēviča.

 

Ilvis Pētersons:

"Latvijas Ārstu biedrības atzinība Latvijas florbolam vērtējama kā apliecinājums Latvijas Florbola savienības, tās klubu vadītāju, treneru, tiesnešu un brīvprātīgo darbinieku veiksmīgajam un mērķtiecīgajam, bieži vien arī nesavtīgajam darbam bērnu un jauniešu iesaistīšanā aktīvās sporta nodarbībās, tādējādi pievēršot viņus veselīgam dzīvesveidam un saturīgai brīvā laika pavadīšanai gan ikdienā, gan arī brīvdienās, piedaloties treniņnodarbībās un sacensībās. Ir liels gandarījums, ka mūs šajā darbā savu iespēju robežās atbalsta gan vietējās pašvaldības, gan uzņēmēji, bet īpaši pateicības vārdi - bērnu vecākiem, kuri gan prot saskatīt šī sporta veida nākotnes perspektīvas, gan ir gatavi nepieciešamības gadījumā finansiāli atbalstīt savu bērnu fiziskās aktivitātes!

Esmu pārliecināts, ka tie šodienas bērni un jaunieši, kuri par savu sporta veidu jau ir izvēlējušies vai vēl tikai izvēlēsies florbolu, ir uz veselīga, aktīva, atraktīva un saistoša ceļa, un ka tas ir ceļš uz olimpiskajām spēlēm!"

JUGLASCIEMS