"Rubene" sarūpē pirmo zaudējumu "Cēsu alum/Lekringam"

08.11.2014

rubene_fkr.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā vairs nav nevienas komandas, kas šosezon nebūtu jutusi zaudējuma rūgtumu. Kā pēdējie pirmo neveiksmi piedzīvoja "Cēsu alus/Lekringa" florbolisti, kuri šovakar savā laukumā ar 6:8 piekāpās Kocēnu "Rubenei". Kocēniešu rindās rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Ritvars Bērziņš.

 

"Cēsu alus/Lekrings" lieliski bija sākusi šo čempionātu – septiņas uzvaras septiņās spēlēs. Kocēnu "Rubene" pirms šīvakara mača varēja palepoties ar trim uzvarām pēc kārtas. Slavenajā Vidzemes derbijā rezultātu 6.minūtē ar precīzu metienu atklāja "Cēsu alus/Lekrings" Aleksandra Abramova personā. Sešu minūšu laikā viesi atbildēja ar četriem goliem – 4:1, arī pēc pirmā perioda vadībā joprojām bija kocēnieši (4:2). Otrās trešdaļas sākumā "Rubene" guva vēl divus vārtus (6:2), bet tad cēsnieki guva četrus vārtus pēc kārtas (6:6). Arī otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās viesi – 7:6. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – vienu sekundi pirms pamatlaika beigām Kocēnu komandas uzvaru ar metienu tukšos vārtos nostiprināja Ritvars Bērziņš – 8:6. Pēc šī panākuma "Rubene" ar 15 punktiem pakāpās uz 5.vietu turnīra tabulā.

 

Labāk spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Atis Stepāns, kuram 3 (1+2) punkti, divus vārtus guva viņa komandas biedrs Ingars Matisons, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Ritvars Bērziņš. Par labāko starp cēsniekiem atzina Andri Rajecki, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais.

 

"Rubenes" spēlējošais treneris Ivars Jēkabsons, kurš iepriekšējās trijās spēlēs devās laukumā, palīdzot savai komandai izcīnīt trīs uzvaras, šoreiz palika malā. Ivars paskaidroja, ka katru rudeni (oktobrī vai novembrī) viņam par sevi uz kādu nedēļu atgādina muguras trauma. Šoruden tas noticis tieši šajā nedēļā, tāpēc kocēniešiem spēlē pret "Cēsu alu/Lekringu" nācies iztikt bez viņa. Tomēr visu cieņu – puiši nospēlējuši lieliski – gan ieguva pārsvaru, gan arī pašaizliedzīgi nosargāja to pēdējā trešdaļā. Protams, kā izskatījās, Cēsu komandai tieši šobrīd ir fiziskās formas kritums, tomēr gan tehniski, gan taktiski tā ir ļoti spēcīga komanda, tāpēc gandarījums par Kocēnu komandas uzvaru ir neizsakāms.

 

"Cēsu alus/Lekrings" – "Rubene" 6:8 (2:4, 4:3, 0:1) 

Metienu attiecība:

24:22 (10:7, 11:6, 3:9)

Rezultatīvākie:

"Cēsu alus/Lekrings" – Andris Rajeckis 3 (2+1), Gints Bērtulis 2 (1+1), Jānis Rajeckis 2 (1+1), Dāvis Vilders 1 (1+0), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Mārtiņš Rajeckis 1 (0+1), Ingus Laiviņš 1 (0+1).

"Rubene" – Ritvars Bērziņš 4 (2+2), Atis Stepāns 3 (1+2), Ingars Matisons 2 (2+0), Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Ringolds Kalniņš 1 (1+0), Andris Jēkabsons 1 (1+0), Leo Lapiņš 1 (0+1), Juris Zilberts 1 (0+1). 


JUGLASCIEMS