Par uzvaru Četru nāciju turnīrā – pret igauņiem

02.11.2014

izlase_ger.jpg

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, ar divām spēlēm noslēgsies Četru nāciju turnīrs florbolā vīriešu izlasēm – pulksten 10.00 dāņi un vācieši dalīs 3.vietu, bet pulksten 13.00 par 1.vietu cīnīsies Latvijas un Igaunijas valstsvienības.

 

3.vietas liktenis izšķirsies mačā starp Vācijas un Dānijas izlasēm. Iepriekšējās divās spēlēs nedaudz labāk veicies vāciešiem, kuri vienu punktu atņēma Igaunijas valstsvienībai, kam piekāpās tikai pēcspēles metienos – 3:4. Dāņiem vismaz pagaidām nav neviena punkta (divi zaudējumi ar identisku rezultātu – 3:5). Šīsdienas mačā katrai no sāncensēm derēs tikai uzvara.

 

Arī dienas centrālajā spēlē starp Latvijas un Igaunis izlasēm katrai no konkurentēm būs nepieciešama tikai uzvara – ja ne pamatlaikā, tad vismaz pēcspēles metienos. Latvijas florbolistiem šobrīd ir 6 punkti (uzvara pār Dāniju ar 5:3 un Vāciju ar 6:4), bet igauņiem – 5 punkti (pār Vāciju ar 4:3 pēcspēles metienos, pār Dāniju ar 5:3). Vērtējot spēlētāju individuālo statistiku, labāk veicies Igauņiem – trīs viņu spēlētāji atrodas labāko punktu guvēju saraksta galvgalī (Andreasam Voidumam 5 (3+2) punkti, Raulam Kivi 4 (2+2) punkti, Patrikam Markusam 4 (1+3) punkti). No mūsējiem rezultatīvākais ar trim gūtiem vārtiem ir Atis Stepāns, Atim Blindam 3 (1+2) punkti. Vārtsargu konkurencē labāk veicies mūsu Andim Blindam (88% atvairītu metienu), igaunis Sīms Stokkebijs neitralizējis 86.95% metienu.

 

Latvijas un Igaunijas vīriešu florbola izlases iepriekšējo reizi tikās pagājušā gada septembrī – līdzīgā turnīrā, kas arī notika Valmierā. Toreiz ar 5:1 uzvarēja latvieši, kuru sastāvā vārtsargs Andis Blinds atvairīja 17 pretinieku metienus, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Andris Rajeckis (2 (1+1) punkti). 2010.gadā abu komandu ceļi krustojās pasaules čempionātā, kas notika Helsinkos. Toreiz igauņiem pavisam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu pusfinālā (čehiem tika zaudēts tikai pēcspēles metienos – 2:3). Nākamajā mačā latvieši burtiski saplosīja savus ziemeļu kaimiņus – 8:1, trīs vārtus guva Jānis Jansons, kš personisku iemeslu dēļ šo pasaules čempionāta ciklu nolēmis izlaist.

 

Spēļu kalendārs:

Datums

Plkst.

1. izlase

2. izlase

Rezultāts

31.10.

17.00

Igaunija

Vācija

4:3 PL

31.10.

20.00

Latvija

Dānija

5:3

01.11.

15.00

Dānija

Igaunija

3:5

01.11.

18.00

Vācija

Latvija

4:6

02.11.

10.00

Dānija

Vācija

 

02.11.

13.00

Latvija

Igaunija

 

 

Turnīra tabula: ŠEIT

 

Latvijas nacionālās izlases treneri uz Četru nāciju turnīru Valmierā bija uzaicinājuši 26 florbolistus - divus vārtsargus, 10 aizsargus un 14 uzbrucējus. Astoņi uzaicinātie spēlētāji pārstāv komandu "Cēsu alus/Lekrings", četri - "RTU/Inspectu", trīs – FBK "Valmiera/ViA", pa diviem - "Lielvārdi" un "Ulbroku/FS Masters", pa vienam – Kocēnu "Rubeni", Stalbes "Pārgauju" un "Rīgu", bet četri (M.Kostusevs, A.Raitums, M.Krūmiņš un Jākobs Karlsons) spēlē ārzemju klubos – Šveicē, Somijā un Zviedrijā. Laukumā gan nedosies pieredzējušais Andris Malkavs, kurš dziedē mikrotraumu.

 

Galvenā trenera asistents Artis Malkavs informēja, ka Latvijas izlase maču pret igauņiem uzsāks ar Andi Blindu vārtos. Spēles pieteikumā nebūs piecu florbolistu, kuri spēlēja vakar pret vāciešiem: Mihaila Kostuseva, Sandra Virsnīša, Morica Krūmiņa, Jākoba Karlsona un Mārtiņa Broka.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Andis Blinds

V

RTU/Inspecta

2.

Normunds Krūmiņš

V

Cēsu alus/Lekrings

3.

Ingus Laiviņš

A

Cēsu alus/Lekrings

4.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

5.

Oskars Fīrmanis

A

RTU/Inspecta

6.

Gatis Liepiņš

A

Cēsu alus/Lekrings

7.

Mārtiņš Broks

A

FBK Valmiera/ViA

8.

Sandris Virsnītis

A

Lielvārde

9.

Andris Malkavs

A

Cēsu alus/Lekrings

10.

Aigars Belasovs

A

FBK Valmiera/ViA

11.

Jānis Rajeckis

A

Cēsu alus/Lekrings

12.

Ivo Balodis

A

SK Pārgauja

13.

Ainārs Juškēvičs

U

Ulbroka/FS Masters

14.

Artis Raitums

U

TPS (Somija)

15.

Gints Bērtulis

U

Cēsu alus/Lekrings

16.

Artis Savins

U

Lielvārde

17.

Atis Blinds

U

RTU/Inspecta

18.

Mārtiņš Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

19.

Mihails Kostusevs

U

Unihockey Langenthal Aarwangen (Šveice)

20.

Atis Stepāns

U

Rubene

21.

Edžus Ceriņš

U

Ulbroka/FS Masters

22.

Aleksandrs Abramovs

U

Cēsu alus/Lekrings

23.

Andris Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

24.

Juris Gribusts

U

RTU/Inspecta

25.

Edijs Hammers

U

FK Rīga

26.

Jākobs Karlsons

U

IBF Örebro

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Artis Malkavs

Fiz. sagat. treneris: Ivars Čākurs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Četru nāciju turnīra laikā ieejas maksa uz spēlēm ar Latvijas izlases piedalīšanos – 3.- EUR, bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam – ieeja bez maksas. Visas turnīra spēles tiešraidē translē Sportacentrs.com TV.

JUGLASCIEMS