22. čempionāts florbolā startēs Cēsīs

19.09.2014

lekr_liel.jpg

Šovakar ar spēli starp pagājušās sezonas vīriešu Virslīgas finālistēm "Cēsu alu/Lekringu" un "Lielvārdi" tiks atklāts Latvijas 22. Čempionāts florbolā. Mačs notiks Cēsu sporta kompleksā, sākums pulksten 20.00.

 

Vīriešu Virslīgā šosezon spēlēs 14 komandas: "Cēsu alus/Lekrings", "Lielvārde", "RTU/Inspecta", "FK Rīga", "Rubene", "Bauska", "Kurši", "Ulbroka/FS Masters", "FBK Valmiera/ViA", "SK Pārgauja", "Talsi/Triobet", "Ķekavas Bulldogs", "Jelgavas novads" un Latvijas junioru U19 izlase. Kā jau ierasts, tiks izspēlēts divu apļu regulārais turnīrs. Astoņas labākās komandas iegūs iespēju turpināt cīņu par titulu izslēgšanas spēlēs. Pārējās komandas, saglabājot regulārajā turnīrā izcīnītos punktus, izspēlēs divu apļu papildturnīru, lai noskaidrotu vienu neveiksminieci, kurai nākamajā sezonā Virslīga būs jāatstāj. Izņēmums būs Latvijas U19 izlase, kas turnīra ietvaros aizvadīs tikai vienu apli un uz medaļām nepretendēs. Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu un pusfinālu sērijas šogad tiks spēlētas līdz kādas komandas četrām uzvarām, bet zelta un bronzas ieguvēji tiks noskaidroti vienā mačā.

 

Pulksten 20.00 "Cēsu alus/Lekrings" - "Lielvārde" (Cēsu sporta kompleksā)

 

Pēdējo divu sezonu Latvijas čempione "Cēsu alus/Lekrings" sastāvu saglabājusi gandrīz bez izmaiņām – ar komandu vairs netrenējas Mārtiņš Zicmanis, bet visi pārējie spēlētāji ir ierindā. Komandas galvenā trenera postenī darbu turpinās Artis Malkavs. Gatavošanās sezonai ir pakārtota oktobra sākumā Cīrihē gaidāmajam startam  turnīrā "Champions Cup 2014", kur cēsnieki samēros savus spēkus ar pasaules labākajām florbola klubu komandām. Augusta beigās komanda piedalījās starptautiskajā turnīrā "Tallink Floorball", kur veiksmīgi spēkojās ar somu Elites līgas klubiem un izcīnīja otro vietu "Men's Invitational" grupā. "Cēsu alus/Lekrings"Cēsu alus/Lekrings" sezonas galvenais uzdevums ir pašsaprotams – trešo gadu pēc kārtas aizvest Virslīgas čempionu kausu uz Cēsīm.

 

"Lielvārde" četrus gadus pēc kārtas izcīnījusi vīriešu Virslīgas medaļas, bet pēdējos trijos čempionātos spēlējusi finālā. Tieši mērķi iekļūt finālā klubs nospraudis arī jaunajā sezonā. Starpsezonu posmā klubs nepiedāvāja turpināt sadarbību galvenajam trenerim Iļjam Nazarovam, kurš pēc pagājušā čempionāta rezultātiem tika atzīts par labāko Latvijā. Komandas treniņus pirms čempionāta vadīja divi laukuma spēlētāji (Akmeņlauks un Savins), bet to, kurš šovakar pildīs galvenā trenera pienākumus, kluba vadība joprojām negrib atklāt. Pirms sezonas "Lielvārde" piedalījās starptautiskajā turnīrā "Latvian Open", kur izstājās astotdaļfinālā. Komandas sastāvs šajā turnīrā dažādu iemeslu dēļ gan bija tālu no optimālā. Jaunajā sezonā lielvārdiešu sastāvā vairs neredzēsim vārtsargu Armandu Puķīti ("FK Rīga") un uzbrucēju Juri Gribustu (izīrēts "RTU/Inspecta"). Pēc divu gadu pauzes treniņus atsācis Jānis Virsnītis, kopā ar komandu trenējas arī kluba perspektīvākie jaunieši.

 

JUGLASCIEMS