Īro Parviainens: "Tikai kopā mēs varam!"

20.09.2013

iiro.parviainen.jpg

Jūsu uzmanībai piedāvājam Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Īro Parviainena pārdomas pēc pagājušajā nedēļā Valmierā aizvadītās treniņnometnes un starptautiskajām pārbaudes spēlēm, kā arī viņa vīziju par florbola attīstību un nākotni Latvijā.

 

Esmu patīkami pārsteigts par Latvijas vīriešu izlases sniegumu aizvadītajā nedēļā. Dažas pilnīgi jaunas sejas komandā dod mums vairāk ticības mūsu ceļā uz pasaules čempionātiem un citām starptautiskām spēlēm. Mēs visai pārliecinoši uzvarējām savus oponentus pārbaudes turnīrā. Mums ir jāatceras, ka visas pretinieku komandas bija no A divīzijas. Lai izbaudām rezultātu, nedomājot par to, kurās jomās viņi bija sliktāki! MĒS bijām labi, dāmas un kungi!

 

Mana mīlestība pret Latviju pastiprinās ar katru gadu. Es izbaudu katru mirkli, ko pavadu Latvijā. Spēlētāji ir jauki un pietiekami prasmīgi. Protams, lielāks finansējums mums palīdzētu, bet mūsu galvenajām rūpēm jābūt par "pamatdarbu". Mums šī brīnišķīgā sporta spēle – florbols - jāpopularizē skolās, izstādēs un citos pasākumos. Latvijas Florbola savienība veltījusi lielas pūles, lai kļūtu par nopietnu florbola pasaules dalībnieku. Labs piemērs bija aizvadītā nedēļa. Mēs bijām vienīgie, kuri noorganizēja video tiešraides no turnīra spēlēm. Zviedrija, Somija un Norvēģija to neizdarīja.

 

Es ticu, ka ap mums pulcēsies aizvien vairāk cilvēku. Gan vairāk spēlētāju, gan vairāk treneru, gan vairāk līdzjutēju. Iespējams, es izbrīvēšu vienu gadu laika, lai varētu ceļot pa Latviju un popularizēt florbolu. Es esmu nopietni par to domājis. Esmu saņēmis piedāvājumu šajā sezonā strādāt nacionālajā televīzijas kanālā, un arī tā ir laba iespēja sevi veltīt florbolam. Mēs gribam ne tikai dalīties savā pieredzē ar Latvijas florbolistiem, bet arī mācīties no viņiem. Viena lieta, kurā Somijas florbolisti atpaliek no Latvijas vidējā līmeņa, ir fiziskā sagatavotība. Latvijas komandās nav daudz fiziski vāji sagatavotu spēlētāju. Cilvēki Latvijā un Somijā patiesībā ir ļoti līdzīgi. Sākumā mēs neticam savām spējām, bet, tiklīdz mēs sākam ticēt... Nav neviena, kurš spētu mūs apturēt - neviena!

 

Attieksme pret mums pēc ierašanās Latvijā sākumā šķita nedaudz vēsa, bet tagad ik pa laikam mēs iegūstam arvien jaunus un jaunus draugus. Viņi mums sūta vēstules, seko "Facebook", "Twitter" un citos saziņas līdzekļos. Tikai kopā mēs varam!

 

Mēs esam gatavi meklēt un dot florbolam arvien plašākas iespējas. Tas ir ātrs, interesants, fizisks, prasmju pilns un lēts sporta veids. Kad 2013.gada 13.aprīlī Zviedrijas finālspēlē Malmes Arēnā 11 000 skatītāju priekšā es kā treneris vadīju komandu "IBK Dalen", tobrīd sapratu, ka arī mūsu kārta pienāks. Florbols pieņemas spēkā ar katru gadu, un tas joprojām turpinās. Kopš mēs aizvadītā gada decembrī uzvarējām Čehijas komandu, es zinu, ka mūs gaida kas lielāks. Iespējams - 2016.gadā, iespējams - 2022.gadā, - bet mūsu laiks pienāks!

 

Savos sapņos es redzu, ka 2016.gadā "Arēnu Rīga" pilna ar līdzjutējiem... Jums ir jābūt daļai no tā. Mēs esam tam gatavi, arī Jums jābūt tam gataviem. Labi, Latvija?!

 

Ar laba vēlējumiem -

Īro Paviainens

JUGLASCIEMS