"Rubene" sēriju sāk ar uzvaru pagarinājumā

24.02.2024

rubene_2023playoffvv.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sēriju ar panākumu sākusi regulārā turnīra uzvarētāja "Rubene", kas šovakar Kocēnu sporta namā tikai papildlaikā ar 7:6 pārspēja komandu "FBK Valmiera/Betsafe". Izšķirošais vārtu guvums Ingara Matisona kontā.

 

"Rubene" izslēgšanas spēļu sērijas pirmajā mačā savā laukumā uzņēma komandu "FBK Valmiera/Betsafe", kuru ELVI florbola līgas vīriešiem regulārajā turnīrā bija uzvarējusi ar 3:2 un 5:4, bet Igaunijas un Latvijas florbola līgā pārspēja ar 6:5, bet atbildes spēlē piekāpās pagarinājumā ar 3:4.

 

Šīvakara mača rezultātu 4. minūtē ar precīzu metienu atklāja kocēnietis Ingars Matisons, bet nākamajā minūtē Rihards Avots panāca jau 2:0. Pirmā perioda turpinājumā golu iemeta valmierietis Ričards Eglītis (1:2), kocēnietis Jēkabs Keišs vēlreiz panāca divu vārtu handikapu (3:1), bet pēc pirms pirmā pārtraukuma rezultāts bija 3:2, jo Valmieras komandas labā vārtus guva Gatis Liepiņš. 24. minūtē ar vārtu guvumu skaitliskajā vairākumā izcēlās kocēnietis Dāvis Zēmelis – 4:2. Cīņas turpinājumā četrus vārtus pēc kārtas guva viesi – 6:4. Pirmais gols Liepiņa kontā, bet pēc tam trīs reizes pēc kārtas precīzi meta Gvido Lauga. Valmieriešiem savu pārsvaru nosargāt neizdevās, jo pa golam iemeta Keišs un Zēmelis, atjaunojot neizšķirtu – 6:6. Papildlaika 6. minūtē Jura Zilberta piespēli izšķirošo vārtu guvumā pārvērta Ingars Matisons – 7:6, izvirzot "Rubeni" sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām vadībā ar 1:0.

 

Pa 3 (2+1) punktiem uzvarētāju labā guva Jēkabs Keišs, Dāvis Zēmelis un Ingars Matisons, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju. Par labāko starp valmieriešiem atzina "hat-trick" autoru Gvido Laugu, divus vārtus guva viņa komandas biedrs Gatis Liepiņš. Rīt pulksten 16.00 turpat Kocēnu sporta namā abas komandas aizvadīs sērijas otro spēli.


JUGLASCIEMS