Dālem "hat-trick", FBK SĀC pieveic čempionus

26.10.2023

alvisdalesac_2023.jpg

ELVI florbola līgas čempione "Lielvārde/Fat Pipe" šovakar no Ādažiem aizveda tikai vienu punktu, jo FBK SĀC lielvārdiešus pieveica papildlaikā – 5:4. Izšķirošais vārtu guvums Alvja Dāles kontā. Pieredzējušais Dāle šajā mačā guva trīs vārtus.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" Ādažu sporta centrā ieradās ar negaidītu, bet ļoti labu komandas pastiprinājumu – pēc pāris gadu pārtraukuma lielajā florbolā atgriezies talantīgais Rūdis Žukelis. Nedaudz pasteidzoties notikumiem pa priekšu, var teikt, ka daudz netrūka, lai tieši Žukelis kļūtu par šīs spēles varoni.

 

Pirmo reizi Žukelis izcēlās jau 14. minūtē, kad pēc viņa piespēles vārtus guva Sandis Mihailovskis, vadībā ar 1:0 izvirzot lielvārdiešus. Mājinieks Alvis Dāle 18. minūtē atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 1:1. 23. minūtē pēc Nika Nagliņa metiena vadībā ar 2:1 izvirzījās jau FBK SĀC. Pēc pusminūtes rezultāts atkal bija neizšķirts (2:2), to ar precīzu metienu panāca Ralfs Fricsons. Līdz otrās trešdaļas beigām abas komandas vēl paspēja apmainīties ar vārtu guvumiem. Uz Lielvārdes florbolista Marisa Giņko rezultatīvo metienu ar to pašu atbildēja Alvis Dāle – 3:3. 51. minūtē savus pirmos vārtus pēc atgriešanās guva Rūdis Žukelis – 4:3. "Lielvārde/Fat Pipe" šo trauslo pārsvaru nosargāt nespēja, jo 55. minūtē Niks Nagliņš atjaunoja neizšķirtu – 4:4. Pagarinājumā laukuma saimniekiem bija iespēja izpildīt soda metienu, tomēr uzmainītais lielvārdiešu vārtsargs Lauris Kārkliņš ar to tika galā. Atrisinājums nāca pagarinājuma 6. minūtē, kad Ralfa Celmiņa piespēli uzvaras vārtos pārvērta Alvis Dāle. FBK SĀC varēja svinēt uzvaru ar 5:4, turnīra tabulā ierakstot divus punktus, kamēr Lielvārdes komandai jāsamierinās ar vienu punktu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autors Alvis Dāle, kuram šajā mačā kopumā trīs goli. Niks Nagliņš guva divus vārtus, bet viņa dvīņubrālim Mikam Nagliņam divas rezultatīvas piespēles. Tikpat rezultatīvu piespēļu arī Kristeram Orlovam. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Rūdi Žukeli, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais viesu komandā. Pēc šīs uzvaras FBK SĀC ar desmit punktiem pakāpās uz 8. vietu turnīra tabulā, bet "Lielvārdei/Fat Pipe" tagad 13 punktu un kāpiens uz 3. vietu.

 

FBK SĀC - "Lielvārde/Fat Pipe" - 5:4 ET (1:1, 2:2, 1:1, 1:0)

Metienu attiecība:

26:24 (7:5; 8:8; 6:9, 5:2)

Rezultatīvākie:

FBK SĀC – Alvis Dāle 3 (3+0), Niks Nagliņš 2 (2+0), Miks Nagliņš 2 (0+2), Kristers Orlovs 2 (2+0), Ralfs Celmiņš 1 (0+1).

"Lielvārde/Fat Pipe" – Rūdis Žukelis 3 (1+2), Sandis Mihailovskis 3 (1+2), Ralfs Fricsons 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (1+0), Maikls Nazarovs 1 (0+1), Kārlis Degins 1 (0+1).


JUGLASCIEMS