Dāmu valstsvienību ielozē pasaules čempionāta A apakšgrupā

04.04.2023

wfc_2023_izloze.png

Šodien Singapūrā notika 14. pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīra apakšgrupu izlozes ceremonija. Latvijas izlase tika ielozēta A grupā - kopā ar Somijas, Šveices un Norvēģijas valstsvienībām.

 

Latvijas sieviešu izlase, kas Starptautiskās florbola federācijas (IFF) rangā ieņem astoto vietu tika izlozēta no otrā groza, kur atradās kopā ar polietēm, slovākietēm un norvēģietēm. Mūsu florbolistes ielozēja A grupā, kur viņu pretinieces būs somietes, šveicietes un norvēģietes. B apakšgrupā spēlēs Zviedrija, Čehija, Polija un Slovākija. C grupā ielozētas Singapūras, Francijas, Austrālijas, un Vācijas valstsvienības, bet D grupu veidos - Igaunija, ASV, Japāna un Dānija.

 

Latviešu pretinieces apakšgrupā somietes ir pašreizējās pasaules vicečempiones, Šveice iepriekšējā finālturnīrā izcīnīja bronzas medaļas, bet Norvēģija ierindojās septītajā vietā. Latvijas izlase pagājušo pasaules čempionātu noslēdza devītajā pozīcijā.

 

Apakšgrupu sadalījums:   

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

Somija

Zviedrija

Vācija

Dānija

Šveice

Čehija

Singapūra

Igaunija

Norvēģija

Polija

Austrālija

Japāna

Latvija

Slovākija

Francija

ASV

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2023. gada 2. līdz 10. decembrim tiks aizvadīts Singapūrā.

 

Finālturnīrs norisināsies pēc pēdējos gados ierastās izspēles sistēmas - 16 komandas, ņemot vērā IFF rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tiem ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlē A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veido C un D grupu. A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

JUGLASCIEMS