Ceturtdaļfināla sērijā starp "Lekringu" un "Lielvārdi/Fat Pipe" būs Zelta spēle

05.03.2023

lielvarde_kusins_2023.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijā starp Cēsu komandu "Lekrings" un "Lielvārdi/Fat Pipe" ar sešām spēlēm uzvarētāju noskaidrošanai izrādījās par maz. Šovakar Lielvārdes sporta centrā, pateicoties Sanda Mihailovska vārtu guvumam, pie panākuma ar 2:1 tika laukuma saimnieki, sērijā atjaunojot līdzsvaru – 3:3. Izšķirošais mačs norisināsies sestdien, 11. martā, Cēsu sporta kompleksā.

 

Ceturtdaļfināla sērijas duelis starp pašreizējo čempioni "Lekrings", kas regulārajā turnīrā finišēja augstajā 2. vietā, un 7. vietu ieņēmušo komandu "Lielvārde/Fat Pipe", ir izvērsies par visspraigāko un ilgāko. Tā ievadā divas uzvaras pretinieku laukumā izcīnīja lielvārdieši, bet pēc tam trīs panākumus pēc kārtas (divus Lielvārdē, bet vienu savā laukumā) guva cēsnieki, sērijā izvirzoties vadībā ar 3:2. Šovakar Lielvārdē "Lekrings" šai cīņai varēja pielikt punktu, bet ar to mierā nebija lielvārdieši.

 

Teju viss pirmais periods aizritēja bez vārtu guvumiem, bet tā izskaņā laukuma saimnieki "uzkāpa uz vecā grābekļa" – uz divām minūtēm tika noraidīts Iļja Taratutins. Cēsu florbolisti savu skaitlisko vairākumu spēja realizēt – 20. minūtē vārtus guva Artūrs Jurševskis. Otrās trešdaļas izskaņā iespēju spēlēt vairākumā ieguva Lielvārdes komanda. Mājiniekiem vajadzēja tikai astoņas sekundes, lai panāktu izlīdzinājumu – pie viesu vārtu priekšā atlēkušās bumbiņas pirmais tika Aivis Kusiņš (1:1). Pēc pāris minūtēm vēl viens noraidījums tika piespriests lielvārdiešiem, turklāt uz četrām minūtēm. Šo skaitlisko mazākumu laukuma saimnieki veiksmīgi izturēja, tāpēc rezultāts nemainījās. 56. minūtē uz noraidīto soliņu nācās doties Jānim Melderim. Viņa prombūtni perfekti izmantoja Lielvārdes komandas bombardieris Sandis Mihailovskis, kurš ar izcili precīzu metienu ietrieca bumbiņu cēsnieku vārtu "devītniekā", vadībā ar 2:1 izvirzot mājiniekus. Laiks vēl bija, bet cēsniekiem nekāda atspēlēšanās neizdevās, tāpēc "Lielvārde/Fat Pipe" varēja svinēt šīs sezonas līdz šim svarīgāko uzvaru ar 2:1, bet sērijā līdz četriem panākumiem rezultāts atkal kļuvis neizšķirts – 3:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autors Sandis Mihailovskis. Rezultatīvākais viņa komandā bija Niks Blumfelds, kurš asistēja abos vārtu guvumos. Par labāko starp cēsniekiem atzina vārtsargu Markusu Plūdumu, kurš atvairīja 19 no 21 pretinieku metiena. To, kura no šīm komandām iekļūs pusfinālā, uzzināsim 11. martā, kad florbolisti tiksies sērijas septītajā spēlē, kas norisināsies Cēsu sporta kompleksā. Mača sākums pulksten 18.00. Šī pāra uzvarētājus pusfinālā jau gaida "FS Masters/Ulbroka".

 

"Lielvārde/Fat Pipe"  - "Lekrings" 2:1 (0:1, 1:0, 1:0), sērijā 3:3

Metienu attiecība:

21:18 (5:9; 8:5; 8:4)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" – Niks Blumfelds 2 (0+2), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Sandis Mihailovskis 1 1+0).

"Lekrings" – Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Olafs Zvīnis 1 (0+1).

 

Foto: Anita Stukāne


JUGLASCIEMS