Cēsu "Lekrings" fantastiski atspēlējas un pirmo reizi pārspēj "Valmieru"

01.03.2020

lekrings_4_019.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētāja "Lekrings" (Cēsis) 12 minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja "Valmierai" ar 0:4, bet spēja gūt četrus vārtus, kā arī svinēja uzvaru pēcspēles metienos - 5:4. Vienīgo un izšķirošo "bullīti" cēsnieku labā realizēja Krišjānis Tiltiņš. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts – 1:1.

 

Vakar, kad "Lekrings" un "Valmiera" aizvadīja ceturtdaļfināla sērijas pirmo spēli, uzvaru samērā negaidīti svinēja valmierieši (7:5). Arī šovakar Valmieras florbolisti bija ļoti tuvu panākumam. Pirmajā periodā valmierietis Mārtiņš Broks guva divus bezatbildes vārtus (2:0), bet otrajā trešdaļā viņš panāca jau 3:0. Pēdējā perioda sākumā uzbrukumā izcēlās arī Ričards Eglītis – 4:0. Tomēr cēsniekiem izdevās izglābties – pamatlaika pēdējo 12 minūšu laikā pa bumbiņai viesu vārtos ieraidīja Kevins Šmits, Toms Rīsmanis, Jorens Malkavs un Emīls Dzalbs, atjaunojot neizšķirtu – 4:4. Pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienu sērijā Cēsu komandas vārtsargs Markuss Plūdums atvairīja visus piecus valmieriešu "bullīšus", tāpēc "Lekringa" uzvarai pietika ar Krišjāņa Tiltiņa vārtu guvumu – 5:4.

 

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi – cēsnieks Markuss Plūdums, kurš atvairīja 28 no 32 metieniem, un valmierietis Sandis Venēvics, kurš tika galā ar 27 no 33 metieniem. Cēsu komandā rezultatīvākais bija Andris Rajeckis, kuram divas piespēles, bet Valmieras komandā – Mārtiņš Broks ar trim goliem un Ričards Eglītis ar 3 (1+2) punktiem. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts (1:1), divas nākamās spēlēs norisināsies Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā.


SF
JUGLASCIEMS