"Lielvārdes/FatPipe" 13 uzvaru sērijai punktu pieliek "Rubene"

15.01.2017

rubene_gols.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pašreizējā čempione un līdere "Lielvārde/FatPipe" vakar Bauskā atstāja tikai punktu, bet šovakar savā laukumā cieta pamatīgu sakāvi pret Kocēnu "Rubeni", kam piekāpās ar 3:8. Līdz ar to pārtrūka lielvārdiešu 13 pēc kārtas svinētu uzvaru sērija. Kocēniešu labā pa trim rezultativitātes punktiem guva Matīss Mālnieks, Atis Stepāns, Ārnijs Kuratņiks un Ivars Jēkabsons.

 

"Lielvārde/FatPipe" vakar viesojās pie turnīra pastarītes "Bauskas", kur pamatlaika pēdējā minūtē ielaida divus vārtus, ļaujot baušķeniekiem tikt pie punkta, tomēr pēcspēles metienos svinēja savu jau 13. uzvaru pēc kārtas - 6:5. Šovakar lielvārdieši savā laukumā uzņēma Kocēnu "Rubeni", kas pēc viduvēji aizvadītas regulārā turnīra pirmās puses sāk uzņemt apgriezienus - vakar savā laukumā kocēnieši ar 11:2 sakāva Rīgas "Rockets" florbolistus. "Rubene" mačam pret favorīti "Lielvārdi/FatPipe" izskatījās krietni labāk sagatavojusies - jau pirmā perioda laikā pēc Ata Stepāna, Ārnija Kuratņika un Matīsa Mālnieka metieniem viesi izvirzījās vadībā ar 3:0. Spēles vidū Kocēnu komandai bija jau piecu vārtu pārsvars (5:0), tikai tad lielvārdiešu nulli no rezultātu tablo nodzēsa Mikus Valpēters (1:5). Lauzt spēles gaitu "Lielvārdei/FatPipe" vairs nebija pa spēkam - pēc otrās trešdaļas "Rubene" atradās vadībā ar 6:2, bet visā mačā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 8:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Matīss Mālnieks, kura kontā 3 (2+1) punkti. Tieši tikpat daudz punktu arī Ārnijam Kuratņikam un Atim Stepānam, bet spēlējošais treneris Ivars Jēkabsons izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Ralfu Jonikānu, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Kocēnu "Rubenei" pēc šīs uzvaras jau 24 punkti un pagaidām samērā droša 6. vieta.

SF
JUGLASCIEMS