Vasaras līgas B grupā uzvar "Koka kedas"

07.08.2015

vasarasliga_06.08.jpg

6.augustā Vasaras līgas finālu dienā viens no gaidītākajiem mačiem bija B grupas fināls, kurā tikās abu iepriekšējo sezonu čempiones "Nujas.lv/Intrex Serviss" (2014.) un "Koka kedas/OC Limbaži" (2013.). Lai arī nonākuši iedzinējos ar 1:7, "Nūjas.lv" florbolisti prata šokēt, atspēlējoties līdz minimumam, taču līdz panākumam tomēr pietrūka – pēc gada pārtraukuma "Koka kedu" uzvara finālā ar 8:7! Čempioni saņēma dāvanu karti no B grupas oficiālā atbalstītāja "Nujas.lv" 200 eiro vērtībā. Trešo vietu B grupā dienu iepriekš nodrošināja "TeamRR".

 

B grupas spēlē par 3.vietu tikās komandas, kas katra aizvadīto divu sezonu laikā jau bija sasniegušas pusfinālus – "Labi Būs!" pirms divām sezonām jau kāra kaklā  bronzas godalgas, savukārt "TeamRR", kas aizvadītajā sezonā startēja ar nosaukumu "Jadberg", jau pērn samierinājās ar "koka medaļām", kas noteikti bija gana liela  motivācija, lai šogad no laukuma kāptu ar paceltām galvām.

 

Ja spēles ievads tika aizvadīts vēl līdzvērtīgā cīņā, tad turpinājumā "TeamRR" īsais soliņš (tikai viens maiņas spēlētājs) aizvien spilgtām atēnojās komandas  sniegumā laukumā – spēkiem izsīkstot, palielinājās tehniskā brāķa un kļūdu skaits. Pakāpeniski minētā situācija parādījās uz rezultāta tablo – pēc pirmajām 20  minūtēm 4:1 "Labi Būs!" labā.

 

Lai arī 2.puslaiku baušķenieki iesāka ar vēl vienu vārtu guvumu, "TeamRR" nepadevās un, neskatoties uz uzbrukuma līdera Arta Savina trūkumu, pakāpeniski uzsāka  pakaļdzīšanos, iniciatīvu uzņemoties pieredzējušajiem Tomam Rutkim un Krišjānim Zepam. Komanda sasniedza pietiekami augstu vilni, lai nepilnas 3 minūtes pirms  pamatlaika beigām panāktu pat vadību (6:5). Ar to gan viss no Bauskas spēlētāju puses nebeidzās – 24 sekundes pirms pamatlaika beigām ar milzu emociju sprādzienu  tika panākts izlīdzinājums, kas faktiski jau tobrīd nozīmēja uzvarētāja noskaidrošanu pēcspēles izgājienu sērijā. Tajā veiksme bija "TeamRR" pusē, kas arī kāra  kaklā medaļas par izcīnīto 3.vietu! Par spēles labāko spēlētāju tika atzīts Toms Rutkis, kurš guva trīs vārtus, kā arī realizēja uzvaru nesošo pēcspēles izgājienu.

 

Šovakar B grupas finālā laukumā devās pērnā gada čempione "Nujas.lv/Intrex serviss" un aizpagājušā gada labākā komanda "Koka kedas/OC Limbaži". Neskatoties uz ievērojamo "nūju" atbalstītāju pārsvaru tribīnēs, jau otrajā minūtē rezultātu atklāja "Koka kedas", precīzi skaitliskā vairākuma laikā metot Leo Lapiņam. Tikpat sekmīgi limbažnieki turpināja spēlēt arī sekojošajās epizodēs, 9.minūtē gūstot vārtus pat esot mazākumā! Piecas minūtes pirms puslaika pārtraukuma beigām allaž ar salīdzinoši īsu rezervistu soliņu spēlējošā "Koka kedas" komanda panāca jau pavisam finālam neraksturīgo 4:0, taču "Nujas.lv" tomēr pirmo 20 minūšu laikā savu potenciālu nedaudz apliecināja, Pēterim Freimanim gūstot pirmos vārtus arī otrai komandai.

 

Necerēti veiksmīgs "Koka kedām" izvērtās 2.puslaika sākums. Jau 26. sekundē rupju kļūdu pieļāva "nūju" vārtsargs Kaspars Ozoliņš, ielaižot vārtus tuvajā apakšējā stūrī, savukārt jau pēc sekojošās centra izspēles zibenīgi un precīzi meta Olafs Zvīnis, uz tablo panākot jau 6:1! Vienu brīdi spēles temps pierima (ar vēl vieniem limbažnieku vārtiem), taču puslaika vidū "Nujas.lv/Intrex serviss" sarūpēja aukstu dušu limbažniekiem, pavisam īsā laikā gūstot trīs vārtus un samazinot ievērojamo deficītu līdz -3 (4:7). Lai arī spēle vienu mirkli apgriezienus mazināja, spēku izsīkums "Koka kedu" izpildījumā darīja savu un, vairākkārt nonākot skaitliskajā mazākā, zaudēja vairākus vārtus, līdz "Nujas.lv/Intrex serviss" pēc Aināra Aņa precīzā metiena ”pievilka” līdz 8:7. Atlikusī 101 sekunde lika domāt, ka laiks ir pietiekami, lai tiktu panākts arī neizšķirts, taču ar pēdējiem spēkiem "Koka kedas" uzvaru noturēja un pēc gada pārtraukuma triumfēja B grupā! Par spēles labāko spēlētāju tika atzīts Olafs Zvīnis, kurš guva četrus vārtus.

 

Pēc spēles tika sveikti un sumināti B grupas labākie spēlētāji šajā sezonā:

Labākais vārtsargs Ģirts Vaitužis (TeamRR)
Labākais aizsargs Juris Zilberts (Koka kedas/OC Limbaži)
Labākais uzbrucējs Ainārs Anis (Nujas.lv/Intrex serviss)
Rezultatīvākais spēlētājs Leo Lapiņš (Koka kedas/OC Limbaži)

 

Izmantotie resursi:

vasarasliga.lv

SF
JUGLASCIEMS