Par Liepājas čempioni florbolā kļūst "Silabriedis"

15.06.2015

silabriedis.jpg

13.jūnijā ar spēlēm par medaļām noslēdzās Liepājas čempionāts florbolā. Par bronzas medaļniekiem kļuva komandas "Livonija" florbolisti, sudrabu ieguva "Liels auto", bet čempionu kausu sev virs galvām cēla komandas "Silabriedis" spēlētāji.

 

Mačā par 3.vietu iepriekšējā gada čempione "Ra.lv" mērojās spēkiem ar komandu "Livonija". Regulārajā turnīrā reklāmisti šos pretiniekus pārspēja pēcspēles soda metienu sērijā – 4:3, bet cīņai par bronzas medaļām bija cits scenārijs. Spēles pirmajā pusē reklāmisti lielā mērā kontrolēja notikumus laukumā, bet turpinājumā jau pavisam citu ātrumu ieslēdza "Livonijas" florbolisti, kuri arvien biežāk apdraudēja Dāvida Jansona sargātos vārtus. Kad līdz spēles beigām bija palikušas vien divas minūtes, savu vārdu teica čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Mārcis Krūmiņš. Vispirms viņš ar precīzu metienu panāca neizšķirtu (6:6), bet vien 50 sekundes pirms pamatlaika beigām tieši Krūmiņš ar savu precīzo raidījumu izrāva uzvaru un bronzas medaļas komandai "Livonija" - 7:6. Interesanti, ka reklāmisti ieturējuši sava veida tradīciju, proti – pirms trim gadiem tie paši spēlētāji, tikai ar citu komandas nosaukuma, izcīnīja zeltu, pirms diviem gadiem – 4.vietu, pērn kā "Ra.lv" virs galvas cēla čempionu kausu, bet šogad atkal jāsamierinās ar 4.vietu. Vai komandai jāmaina nosaukums, lai nākamgad atkal izcīnītu zelta medaļas? To rādīs laiks…

 

Uzreiz pēc tam Liepājas Olimpiskā centra laukumā devās divas labākās un veiksmīgākās pilsētas komandas – "Silabriedis" un "Liels auto". Regulārajā turnīrā brieži pār saviem oponentiem izrādījās pārāki, svinot uzvaru ar 2:1. Šī spraigā spēle uz finālu sanākušajiem skatītājiem lika domāt, ka cīņa par zelta medaļām būs gana aizraujoša un saspringta, bet šoreiz izrādījās citādi... Jau no cīņas pirmajām minūtēm savu spēli pretiniekiem uzspieda "Silabriedis", neļaujot šoferiem bīstami apdraudēt turnīra labākā vārtsarga Dovidas Galkauskas sargātos vārtus. Spēles vidusdaļā rezultāts uz tablo vēstīja 6:2 par labu "Silabriedim". Lai arī "Liels auto" florbolisti ļoti centās lauzt spēles gaitu, tas viņiem neizdevās. Tieši pretēji - oponenti turpināja uzbrukt daudz bīstamāk un precīzāk. Tikai pašā spēles izskaņā šoferi spēja divreiz pārspēt lieliski spēlējošo Dovidas Galkauskas, bet tik un tā pārliecinošu uzvaru varēja svinēt "Silabriedis", kas otro reizi komandas pastāvēšanas vēsturē kļuva par Liepājas pilsētas čempioni. Apsveicam čempionus ar atgriešanos tronī!

 

Paldies visām komandām un to spēlētājiem, kuri sagādāja tiešām skatāmu un baudāmu čempionātu! Paldies čempionāta personālam – sekretariātam, tiesnešiem, mediķiem, dīdžejiem u.c. par palīdzību, kas ļāva čempionātam norisināties veiksmīgi un kvalitatīvi! Paldies Liepājas pilsētai, 15.vidusskolai, Liepājas Olimpiskajam centram un Latvijas Florbola savienībai par atbalstu, pretimnākšanu un izturību šajos florbola svētkos! Paldies visiem un uz tikšanos jau nākamgad! 


SF
JUGLASCIEMS