Juniori pret pasaules vicečempioniem iztur pusi spēles

29.04.2015

11_492.jpg

Šodien Zviedrijas pilsētā Helsingborgā ar spēli starp Latvijas un Šveices valstsvienībām tika atklāts astotais pasaules čempionāts florbolā U19 vīriešu izlasēm. Lai arī 30.minūtē rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), pārliecinošu uzvaru ar 11:5 izcīnīja pašreizējie pasaules vicečempioni šveicieši. Par labāko spēlētāju starp latviešiem atzina Rolandu Kovaļevski.

 

Latvijas juniori ne tikai atklāja čempionātu ar spēli pret šveiciešiem, bet arī bija tie, kuri guva pirmos vārtus A divīzijas turnīrā – 9.minūtē pēc Olafa Zvīņa piespēles rezultātu atklāja Krišs Treimanis (1:0). Nākamo trīs minūšu laikā Šveices florbolisti ne vien izlīdzināja rezultātu (1:1), bet arī izvirzījās vadībā ar 2:1. Tomēr pirmajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās latvieši, jo 12.minūtē pēc Paula Erenbota metiena ar vārtu guvumu izcēlās Matīss Mālnieks – neizšķirts, 2:2.

 

Tāds rezultāts noturējās līdz pat otrās trešdaļas vidum, bet tad īsā laika posmā četrus bezatbildes vārtus iemeta Šveices florbolisti, izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 6:2. Pēdējā perioda sākumā pretinieki turpināja iesākto, ātri vien panākot jau 8:2. Šajā brīdī Latvijas izlases treneri izdarīja vārtsargu maiņu, Markusa Plūduma vietā spēlē iesaistot Kristānu Ķīli. Tomēr arī viņam 48.minūtē nācās savā cietoksnī meklēt pirmo bumbiņu – 2:9.

 

40.minūtē uz Šveices izlases vārtiem tika piespriests soda metiens – to meistarīgi un efektīgi izpildīja Krišs Treimanis, panākot 3:9. 51.minūtē Rolands Kovaļevskis pēc Edgara Freimaņa piespēles ar metienu kritienā vēl nedaudz samazināja rezultāta starpību – 4:9. 58. un 59.minūtē pretinieki atbidēja ar diviem precīziem metieniem (11:4), bet punktu minūti pirms spēles beigām pielika mūsējie – pēc Kriša Treimaņa piespēles vārtus iemeta Pēteris Trekše – 5:11.

 

Par šodienas mača labāko spēlētāju tika atzīts Rolands Kovaļevskis, bet rezultatīvākais bija Krišs Treimanis, kuram 3 (2+1) punkti. Rīt Latvijas izlasei pretī stāsies nākamie pretinieki – slovāki. Spēles sākums pulksten 12:00 (pēc Latvijas laika).

 

Latvija U19 - Šveice U19 5:11 (2:2, 0:4, 3:5)


SF
JUGLASCIEMS