Īro Parviainens un Kristians Bjorkstens: "Paldies par sadarbību!"

19.01.2015

iiro_kristians.jpg

Pēc savstarpējas vienošanās somu florbola speciālisti Īro Parviainens un Kristiāns Bjorkstens vairs neturpinās darbu kā Latvijas vīriešu izlases un Latvijas junioru U19 (vīriešu) izlases treneri.

 

Labākajiem un talantīgākajiem Latvijas florbolistiem arī turpmāk tiks meklētas un piedāvātas iespējas pierādīt sevi citu valstu spēcīgāko klubu komandās, bet Latvijas izlasēm - iespējas piedalīties pārbaudes turnīros un pārbaudes spēlēs, gatavojoties pasaules čempionātiem.

 

 

Īro Parviainens un Kristians Bjorkstens atzinīgi vērtē Latvijas florbolā līdz šim pavadīto laiku un viņiem dotās plašās iespējas, kā arī saka "Paldies!" visiem, ar kuriem bija iespēja strādāt kopā, vienlaikus izsakot cerību, ka arī turpmākais sadarbības posms būs veiksmīgs Latvijas florbola sabiedrībai kopumā un visām Latvijas izlasēm, turpinot iesākto ceļu uz vēl augstākiem sasniegumiem.

 

 

 

 

Seši lieliski gadi ir noslēgušies - ir laiks teikt "Uz redzēšanos!"

 

Mums bija liels gods trenēt Latvijas izlases komandas. Kad mēs ar Kristianu 2009.gadā šo darbu uzsākām, mūsu mērķis bija divu pasaules čempionātu cikli ar vīriešu izlasi. Mēs novadījām veselus trīs. Šajā laikā mēs izbaudījām katru šīs sadarbības brīdi. Pēc 2014.gada pasaules čempionāta mēs ar Kristiānu nolēmām, ka tagad gan pietiek. Komandai ir nepieciešamas jaunas sejas un jaunas idejas. Mēs par to domājām jau vairākus mēnešus, bet pēc pasaules čempionāta tika pieņemts galīgais lēmums. Mēs jutām, ka mūsu iekšējās rezerves ir iztukšotas. Šādā situācijā labāk neizmantot iespēju turpināt darbu, bet gan ļaut Latvijas izlasei atvērt jaunu lappusi. 2014.gada 16.janvārī mums bija tikšanās ar Ilvi Pētersonu [LFS prezidentu] un Andri Dzeni [LFS valdes locekli]. Mēs atklāti izrunājām visus jautājumus un abpusēji vienojāmies par šo lēmumu. Par to viņiem vēlreiz īpašs "Paldies!"

 

Mēs izsakām milzīgu pateicību Latvijas Florbola savienības prezidentam Ilvim Pētersonam. Viņš vadīja Florbola savienību ļoti grūtā laikā, un ļoti daudzas lietas tagad ir ievērojami uzlabojušās. Šis darbs nav viegls. Arī citiem federācijas darbiniekiem mēs sakām vissiltākos pateicības vārdus! Vīriešu izlasei mēs sakām lielu "Paldies!" par to, ka mums bija iespēja Jūs trenēt un būt kopā ar Jums. Visi spēlētāji ir lieliski puiši un lieliski sportisti. Oskars Fīrmanis ir lielisks kapteinis un komandas līderis. Paldies Tev, Osi! Kā komandas ikona visus šos gadus bija Atis Blinds. Ar šādu mentalitāti un šādu garu ir apveltīti tikai īpaši cilvēki. Atis ir īpašs! Liels "Paldies!" arī daudziem pieredzējušajiem spēlētājiem: Ingum Laiviņam, Aigaram Belasovam, Aināram Juškēvičam, Andrim Malkavam... Turpiniet iesākto labo darbu, trenējot jauniešus! Jūs viņiem esat lielisks paraugs. Latvijas izlasei ir laba nākotne, ja tajā ir tādi spēlētāji kā Atis Stepāns, Artis Savins, Toms Akmeņlauks, Artūrs Jurševskis, Edžus Ceriņš...

 

 

Īpašus pateicības vārdus mēs veltām vēl diviem mūsu komandas biedriem - Lilitai Lazdiņai un Oļegam Groševam, kuri bija kopā ar mums visā sadarbības laikā. Nav iespējams pārvērtēt viņu ieguldījumu komandas darbā un prasīt no viņiem vēl vairāk. Paldies arī pārējiem komandas pārstāvjiem un mūsu palīgiem Gintam Bikaram un Artim Malkavam.

 

Kā mēs atzīmējām jau iepriekš, mēs izbaudījām visu šo laiku. Jums vienmēr būs īpaša vieta mūsu sirdīs. Mūsu sadarbība tagad turpināsies citādā veidā ("Latvian Open" un līdzīgos pasākumos), bet attiecībā uz trenēšanu - šī grāmata ir aizvērta. Mēs vēlam labu veiksmi arī vīriešu U19 izlasei ar viņu jaunajiem treneriem, un sieviešu izlasei, abām komandām gatavojoties saviem pasaules čempionātiem.

 

 

2016.gadā Latvijā notiks "Liela lieta". Mēs būsim visaktīvākie Latvijas izlases fani. Šajā čempionātā mēs nedrīkstam zaudēt nevienu izdevību!

 

Vienmēr Jūsu, -

 

Īro Parviainens un Kristiāns Bjorkstens

(Iiro Parviainen & Kristian Björksten)

 

2015.gada 18.janvārī

JUGLASCIEMS