"Ķekava" parāda raksturu un pārspēj arī "Valmiera/ViA"

23.11.2013

toms_mezotnis.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā nepilnas diennakts laikā pie jau otrās smagi nākušās uzvaras tikuši "Ķekavas" florbolisti, kas šodien savā laukumā ar 5:4 pārspēja FBK "Valmiera/ViA". Uzvaras vārtus ķekaviešu labā guva Jānis Belasovs.

 

Tikai vakar vēlu vakarā noslēdzās spēle, kurā "Ķekava" ar 9:7 izrāva panākuma pār visu Virslīgas līderu biedu – komandu "Bauska", bet jau šopēcpusdien ķekaviešiem bija jākrusto nūjas ar samērā ambiciozo FBK "Valmiera/ViA". Lai arī valmierieši nav starp turnīra līderiem, tieši viņi Inta Vilka personā atklāja spēles rezultātu. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts, bet otrās trešdaļas laikā viesi izvirzījās vadībā ar 4:2.  Laukuma saimnieki izlīdzinājumu panāca 45.minūtē, kad otro maču pēc kārtas "hat-trick" sev noformēja Toms Mežotnis – 4:4. Uzvaras vārtus "Ķekavai" 57.minūtē guva Jānis Belasovs – 5:4. Visi valmieriešu centieni izglābt kaut punktu izrādījās velti.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts uzvaras vārtu autors Jānis Belasovs, bet rezultatīvākais ar 3 (3+0) punktiem bija Toms Mežotnis. 2 (1+1) punkti Gintam Klēģeram. Labākā spēlētāja gods Valmieras komandā tika Dāgam Rozenbaham, kuram tāpat kā viņa komandas biedram Gatim Liepiņam 2 (1+1) punkti. Pēc šī panākuma "Ķekava" ar 33 punktiem pakāpās uz 1.vietu turnīra tabulā, tiesa, jau šovakar līderes pozīcijas sev var atgūt Kocēnu  "Rubene".

 

"Ķekavas" aizsargs Toms Mežotnis, kurš šosezon astoņās spēlēs bija guvis tikai divus vārtus, bet mačos pret "Bausku" un "Valmiera/ViA" – veselus sešus, neslēpa, ka šobrīd atguvis pārliecību par saviem spēkiem, kuras čempionāta sākumā pietrūcis. Mežotnis pastāstīja, ka viņa komanda fiziskajā ziņā šobrīd jūtas ļoti labi, tiekot strādāts pie spēlētāju saskanīgāko virknējumu meklēšanas. Viegli neesot bijis spēlēt ne pret vienu no pēdējām pretiniecēm - "Bauska" ir bīstama visās pozīcijās, bet "Valmiera/Via" ir gan centīga, gan ambicioza. Valmieriešiem visvairāk pietrūkst pieredzes, bet redzams, ka arī šajā jomā viņi ļoti strauji progresē.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 23.novembris

"Ķekava" – FBK "Valmiera/ViA" 5:4 (1:1, 1:3, 3:0)

Metienu attiecība:

36:33 (11:13, 11:11, 14:9)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Toms Mežotnis 3 (3+0), Gints Klēģers 2 (1+1), Jānis Belasovs 1 (1+0), Toms Briedis 1 (0+1), Edžus Bunka 1 (0+1), Aivis Hammers 1 (0+1).

FBK "Valmiera/ViA" – Gatis Liepiņš 2 (1+1), Dāgs Rozenbahs 2 (1+1), Ints Vilks 1 (1+0), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (0+1).

JUGLASCIEMS