Komanda "Quatro Pigeons BRO" nepārspējama Tautas grupā

12.08.2013

spinfm1208.jpg

Par "SPIN FM Vasaras Florbola līgas 2013" čempioniem Tautas grupā kļuvuši "Quatro Pigeons BRO" florbolisti, kas finālā ar 4:2 apspēlēja "Jelgavas novadu". Tikmēr bronzas medaļas izcīnīja "IR", kas sagādāja otro zaudējumu divu dienu laikā līdz tam perfekti spēlējošajiem "Infolapas.lv" florbolistiem.

 

"Quatro Pigeons BRO" atkārtoti atspēlējas un uzvar "IR"

Pirmajā pusfinālā tikās "Quatro Pigeons BRO" un "IR". Ceturtdaļfinālos šīs divas komandas tika pie pārliecinošām uzvarām, "baložiem" likumsakarīgi sagraujot "Rīgas Raķetes" (16:4), bet "IR" komandai nedaudz negaidīti no turpmākās cīņas izslēdzot "RSU" florbolistus (15:5). Abas komandas savā starpā tikās jau grupu turnīrā, kad "IR" nenoturēja 5:3 pārsvaru, trīs minūtes pirms mača beigām ielaižot izšķirošos vārtus un piedzīvojot zaudējumu ar 6:7. Arī pusfinālā cīņa bija līdzīga un interesanti, ka arī šoreiz otrā puslaika sākumā "IR" bija panākuši to pašu 5:3 vadību un arī šoreiz vadību neizdevās noturēt, konkurentus aizlaižot priekšā ar 6:7. Edijs Hammers, gūstot savus piektos vārtus, vēl panāca 7:7, taču atlikušajās sešās minūtēs "Quatro Pigeons BRO" guva trīs bezatbildes vārtus, svinot panākumu ar 10:7 un kā pirmie iekļūstot finālā.

 

"Infolapas.lv" pirmo zaudējumu cieš visnepiemērotākajā brīdī

Viņu pretiniekus vajadzēja noskaidrot "Infolapas.lv" un "Jelgavas novads" divcīņā. Grupu turnīrā "Infolapas.lv" neveiksmes neizjuta, bet pirmie trauksmes zvani iezvanījās ceturtdaļfinālā, kad ar milzu grūtībām izdevās uzvarēt "Mārupi". Tikmēr "Jelgavas novads", kas grupu turnīrā palika otrajā vietā, jo zaudēja jau praktiski jau uzvarētu spēli pret "RSU", ceturtdaļfinālā līdzīgā spēlē ar 4:3 uzvarēja pērnās sezonas čempionus "abone.lv". Šoreiz jelgavnieki sāka ļoti veiksmīgi, pirmajā puslaikā iekrājot drošu 4:0 vadību. Oranžie "Infolapas.lv" florbolisti vēl steidza ko glābt, piecas minūtes pirms mača beigām panākot 5:6, taču beigu spurtam spēka vairs nepietika – divi zaudēti vārti un pirmā neveiksme turnīrā ar rezultātu 5:8. Interesanti, ka komandas trīs gadu ilgajā laikā šī komandai bija tikai trešā neveiksme – iepriekšējās divas bija piedzīvotas finālos. Šoreiz līdz finālam aizkļūt tā arī neizdevās...

 

Bronzu izcīna "IR"

Spēlē par bronzas medaļām līdz ar to tikās "IR" un "Infolapas.lv". Grupu turnīra spēlē "Infolapas.lv" bija pārāki ar 8:5 un arī šajā spēlē tieši viņi tika uzskatīti par favorītiem, lai gan tieši viņi nebija izpildījuši pirms turnīra izvirzītos uzdevumus, kamēr 'IR" jau bija savu mērķi pārpildījuši. Iespējams, arī tas bija galvenais iemesls, kādēļ "Infolapas.lv" jau otro maču pēc kārtas sākumā nonāca iedzinējos ar 0:4 (šoreiz jau septītajā minūtē). Turpinājumā cīņas gaita nedaudz izlīdzinājās, taču šaubas par "IR" komandas uzvara neradās ne mirkli un tieši viņi varēja kārt kaklā bronzas medaļas pēc tiesneša pēdējās svilpes – 11:7 viņu labā.

 

"Quatro Pigeons BRO" triumfē nerezultatīvā cīņā

Par galveno balvu sacentās "Quatro Pigeons BRO" un "Jelgavas novads". Abas komandas turnīra gaitā piedzīvoja pa vienai neveiksmei, apakšgrupu cīņās ierindojoties otrajās vietās. Taču, izmantojot līderu klupienus, tieši šīs komandas nonāca finālā. Līdz spēles 24.minūtei rezultāts bija kļuvis 3:0 "Quatro Pigeons BRO" labā, turklāt visus vārtus guva spēlētāji, kas vēl aizvadītajā florbola sezona pārstāvēja tieši jelgavnieku komandu – vienreiz precīzs bija Edmunds Lauva, bet divreiz Mārtiņš Zvidra. Lai gan Edgars Janovičs vienus vārtus atspēlēja, turnīra rezultatīvākais spēlētājs Henrijs Uzraugs atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Mārtiņš Mickēvičs četras minūtes pirms mača beigām vēl panāca 2:4, taču uzvarēt jelgavniekiem nebija lemts – 4:2 "Quatro Pigeons BRO" komandas labā.

 

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts uzvarētāju komandas mūris Armands Puķītis. Labākā aizsarga godā Juris Keisters no "Infolapas.lv", bet labākais uzbrucējs Edijs Hammers no "IR". Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Henrijs Uzraugs no "Quatro Pigeons BRO", kurš iespēja 49 (32+17) rezultativitātes punktus.

 

"SPIN FM Vasaras Florbola līgas" Tautas grupas laureāti:
2011. gadā "FK Rīga" - "Rēzekne/Varska" - "Vēsie vīri"
2012. gadā "abone.lv" - "Shtelle" - "BalticMiles"
2013. gadā "Quatro Pigeons BRO" - "Jelgavas novads" - "IR"

SF
JUGLASCIEMS