Vasaras līgas A grupā otro gadu pēc kārtas triumfē FK "Rīga"

08.08.2013

vlriga.jpg

7.jūlijā pēc spraigām finālspēlēm tika noskaidroti florbola "Vasaras līgas 2013" A grupas laureāti. Aizraujošā finālā uzvaru ar 5:4 izcīnīja FK "Rīga", kas pārspēja "SB Moscow Never Sleeps", savukārt 3.vietu ieguva "Latvijas Universitāte", ar 12:6 uzveicot FS "Masters" jauniešus.

 

Cīņa par 3.vietu sākās ar trīs vārtu guvumiem FS "Masters" jauniešu izpildījumā, kas komandai deva pārliecību spēli turpināt ar līdzīgu agresivitāti un apņēmību. Tiesa, veiksmīgo mača ievadu var izskaidrot arī ar faktu, ka pretinieku komanda spēli sāka nepilnā sastāvā, līdz pāris minūtes vēlāk ieradās pamatvārtsargs Edgars Gailītis un uzbrukuma līderis Henrijs Uzraugs. Šo divu spēlētāju papildinājums spēles gaitā bija izteikti jūtams, turklāt tas nepārprotami tika atspoguļots arī spēles gaitā – nepilnu divu minūšu laikā LU guva 5(!) vārtus un panāca jau 5:3 savā labā, ar kādu rezultātu arī tika noslēgts 1.periods.


Otrais periods sākās ar ātriem FS "Masters" gūtiem vārtiem (Edžus Ceriņš), taču šī bija pēdējā reize, kad abas komandas šķīra vien vienu vārtu starpība – turpinājumā ievērojamu pārsvaru demonstrēja LU, kur galvenokārt izcēlās Pēteris Freimanis gan ar vairākiem vārtu guvumiem, gan ar efektīvām un rezultatīvām piespēlēm saviem partneriem. Ņemot vērā spēles likmi, proti, cīņu par medaļām, FS "Masters" jaunieši nepadevās līdz pat pašai spēles izskaņai, taču līdz uzvarai šoreiz pietrūka visai daudz – spēle noslēdzās ar 12:6 "Latvijas Universitātes" labā. Uzvarētāju rindās ar 4+5 rezultativitātes punktiem atzīmējās jau pieminētais Pēteris Freimanis, savukārt pretiniekiem 1+2 Ričarda Gruziņa kontā.


A grupa spēle par 3.vietu: Latvijas Universitāte – FS Masters 12:6 

 

Kā paredzams, A grupas fināls pulcēja visievērojamāko skatītāju skaitu visā Vasaras līgas sezonā, turklāt ieradušies bija ne tikai vienkārši laba florbola baudītāji, bet arī aktīvi fani ar visu tam piederošo atribūtiku. Šajā sakarā jāuzteic "SB Moscow Never Sleeps" atbalstītāju pulks, kas par sevi lika manīt pēc katra komandas vārtu guvuma.


Spēle sākās līdzīgi, abām komandām apmainoties ar pusmomentiem un ne īpaši bīstamiem metieniem, līdz ar to iespēju iesildīties dodot abu komandu vārtsargiem. Tam gan puslaika vidū sekoja ievērojams FK "Rīga" vārtu birums – piecu minūšu laikā Avis Dāle ar diviem precīziem metieniem un Ēriks Akulovs ar vienu spēja panākt jau 3:0 pārsvaru. Tik spraigam finālmačam tas varēja šķist pat ļoti ievērojams pārsvars, taču Aivis Hammers pēc sava brāļa Edija piespēles drīz vien vienus vārtus atspēlēja. Atlikušajās puslaika minūtēs abām komandām vēl bija iespējas gūt vēl vārtus, taču tas nenotika un pirmās 20 minūtes noslēdzās ar 3:1 FK "Rīga" labā.


Identiski pirmajam, arī spēles otrā perioda sākuma daļā komandas vārtus nespēja gūt, tiesa, spēle ritēja ātrā tempā, kur veiksmīgās saspēles sāka atgādināt par virslīgas līmeņa cienīgu spēli. Lai nu kā, tieši A.Dāle panāca 4:1, kad līdz pamatlaika beigām atlika mazāk kā 13 minūtes. Drīz vien Toms Bitmanis vēl vienus vārtus maskaviešiem atguva, turklāt komandas apņēmība cīnīties par uzvaru vainagojās ar Edija Hammera vārtu guvumu skaitliskā mazākuma brīdī, tiesa, to pašu vairākumu pāris sekundes vēlāk FK "Rīga" tomēr realizēja, rezultātam kļūstot 5:3. Aptuveni 2 minūtes pirms pamatlaika beigām allaž aktīvais un agresīvu spēli piekopušais Edgars Taube no patālas distances rezultātu samazināja līdz minimumam, atgriežot spēlē intrigu. Maskavieši pārņēma likumsakarīgu bumbas kontroli, taču pretuzbrukumu situācijās šad tad nonāca arī pretinieki. Nereti "Rīgas" vārtu priekšā izveidojās burzma, kur arī ar veiksmes palīdzību Ivaram Dišereitam izdevās vairāk vārtu neielaist, vēl jo vairāk – nesaprašanās notika starp "SB Moscow Never Sleeps" vārtsargu Armandu Puķīti un kādu no laukuma spēlētājiem maiņas brīdī, kā rezultātā komanda uz pēdējām pamatlaika sekundēm palika pat vēl mazākumā. "Rīga" pēdējās sekundes veiksmīgi noturēja un otro gadu pēc kārtas varēja līksmot par Vasaras līgas čempiones titulu un vērtīgās balvas no "Oxdog" 200 LVL vērtībā iegūšanu!


Par finālspēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva Alvis Dāle, kurš guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, savukārt SB Moscow Never Sleeps rindās ar 1+1 izcēlās Toms Bitmanis un Edijs Hammers.


A grupas fināls: SB Moscow Never Sleeps – FK Rīga 4:5

 

Pēc finālspēles tika sumināti arī visa turnīra A grupas individuālo balvu saņēmēji. Labākā vārtsarga godu un līdz ar to dāvanu karti 25 LVL vērtībā no "BlindSave" izpelnījās Ivars Dišereits (FK Rīga), par labāko aizsargu tika atzīts Krišjānis Zeps (Latvijas Universitāte), labākais uzbrucējs Edijs Hammers (SB Moscow Never Sleeps), savukārt rezultatīvākā spēlētāja balva tika Ērikam Akulovam (FK Rīga). Visi šie laureāti saņēma dāvanu kartes 30 LVL vērtībā no sporta preču veikala "Sportland".

 

Izmantotie resursi:

vasarasliga.lv


SF
JUGLASCIEMS