"RTU/Inspecta" kā pirmā iekļūst pusfinālā

08.03.2013

rtu13.jpg

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā notika viena vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēle – Rīgas "RTU/Inspecta" Cēsu sporta kompleksā ar 8:2 pieveica Stalbes "Pārgauju". Tā kā tā rīdziniekiem bija jau trešā uzvara trijās aizvadītajās izslēgšanas spēlēs, viņi kā pirmie kvalificējušies pusfinālam.

 

Divās pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs, kas notika "RTU/Inspecta" laukumā, studenti uzvarēja pārliecinoši – 11:5 un 6:2. Arī Cēsīs, kur izslēgšanas spēļu laikā ir Stalbes "Pārgaujas" mājas laukums, rīdzinieki maču sāka pārliecinoši – 16.minūtē ar 30 sekunžu intervālu divus vārtus guva pieredzējušais Kristians Lisovskis – 2:0. Otrās trešdaļas sākumā stalbietis Gvido Lauga pretinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam (2:1), taču intriga neraisījās – dodoties otrajā pārtraukumā, viesi atradās vadībā ar 6:2, visā mačā uzvarēja ar 8:2, bet sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām triumfēja ar 3:0.

 

Šajā spēlē uzvarētāju rindās neapturams atkal bija Jānis Jansons, kura kontā 5 (1+4) punkti, bet Kristians Lisovskis izcēlās ar "hat-trick". Abus vārtus SK "Pārgauja" labā iemeta Gvido Lauga. Par labāko spēlētāju "RTU/Inspecta" sastāvā tika atzīts aizsargs Ivo Preiss, bet starp stalbiešiem – vārtsargs Anrijs Vents. Rīgas komandai tā bija jau 13. uzvara pēc kārtas, bet pusfinālā tai pretī stāsies Cēsu "Lekringa" un "Bauskas" dueļa uzvarētāja. Šobrīd vadībā ar 2:0 atrodas cēsnieki. Stalbes komandai pēc šīvakara zaudējuma sezona jau beigusies.

 

SK "Pārgauja" galvenais treneris Ilvars Balodis atzina, ka "RTU/Inspecta" visos spēles elementos tomēr bija pārāka par Stalbes florbolistiem – gan fiziskajā sagatavotībā, gan tehniskajā izpildījumā, gan pieredzes ziņā. Protams, sērijas laikā bija situācijas, kurās "Pārgauja" varēja aizķerties, tomēr pietrūka veiksmes. Šodienas spēlē florbolistiem droši vien jau pietrūka pārliecības... Katrā ziņā pozitīvi ir tas, ka neatsveramu pieredzi šajā sērijā ieguva komandas jaunie spēlētāji.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēle, 8.marts

SK "Pārgauja" – "RTU/Inspecta" 2:8 (0:2, 2:4, 0:2), sērijā 0:3

Metienu attiecība:

27:15 (8:3, 11:5, 8:7)

Rezultatīvākie:

SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 2 (2+0), Oskars Balodis 1 (0+1), Ingus Balodis 1 (0+1).

"RTU/Inspecta" – Jānis Jansons 5 (1+4), Kristians Lisovskis 3 (3+0), Edžus Ceriņš 2 (1+1), Oskars Fīrmanis 1 (1+0), Oskars Kirkils 1 (1+0), Ivo Preiss 1 (1+0), Lauris Lancmanis 1 (0+1).

JUGLASCIEMS