Slovākietes brauks uz pasaules čempionātu, vācietes vēl neziņā

02.02.2013

img_1790.jpg

Valmierā notiekošā pasaueles čempionāta florbolā sievietēm kvalifikācijas turnīra pēdējās dienā pirmajā spēlē Slovākijas izlase ar 2:1 pārspēja Vāciju. Slovākietes garantējušas sev 2.vietu turnīrā un ceļazīmi uz pasaules čempionātu, bet vācietēm vēl jāgaida citu spēļu rezultāti.

 

Cīņa starp Slovākijas un Vācijas florbolistēm Vidzemes olimpiskajā centrā bija ārkārtīgi sīva - pirmais periods pagāja bez vārtu guvuma (0:0), bet otrajā abas komandas apmainījās ar precīziem metieniem - 1:1. 50.minūtē slovākiete Miroslva Kadučakova guva, kā vēlāk izrādījās, savas izlases uzvaras vārtus - 2:1. Slovākijas valstsvienība ar 7 punktiem nodrošinājusi sev 2.vietu un dalību pasaules čempionāta finālturnīrā. Vācietēm ir četri punkti - tikpat, cik dānietēm. Tiesa, Dānijas izlase dienas otrajā spēlē, visticamāk, uzvarēs turnīra pastarīti Itāliju, un ieņems 3.vietu. Tādā gadījumā vācietēm tikai 4.vieta un atliks cerība, ka analogā kvalifikācijas turnīrā, kas notiek Polijā, 4.vietas ieguvējai būs sliktāki rādītāji.

 

TURNĪRA TABULA

 

Uzvarētāju rindās ar divām piespēlēm rezulatīvākā šajā mačā bija Lucija Kosturiakova, kura atguvusi arī visa turnīra labākās punktu guvējas godu - 11 (2+9). Par labāko spēlētāju tika atzīta Radka Mladenkova. Vācijas izlasē labākās spēlētājas gods tika vienīgo vārtu autorei Lizai Merlei Entelmannei.

 

STATISTIKA

 

 


SF
JUGLASCIEMS