Kvalifikācijas turnīrs pasaules čempionātam sievietēm notiks Valmierā

12.10.2012

sievizlase.jpg

Starptautiskā Florbola federācija (IIF) pieņēmusi lēmumu vienu no 2013.gada pasaules sieviešu florbola čempionāta kvalifikācijas turnīriem rīkot Latvijā. Jau zināms, ka turnīrs notiks no 2013.gada 29.janvāra līdz 2.februārim Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā.

 

Jaunais pasaules čempionātu reglaments paredz, ka vietu nākamajās meistarsacīkstēs sev garantē tikai iepriekšējā čempionātā pirmās piecas vietas ieņēmušās izlases. 8.pasaules čempionātā, kas 2011.gada nogalē norisinājās Šveicē, Latvijas sieviešu valstsvienība ierindojās 7.vietā, jo izšķirošajā mačā ar 3:4 piekāpās Norvēģijas izlasei. Līdz ar to, lai piedalītos 9.pasaules čempionātā, kas 2013.gada decembrī notiks Čehijā, arī Latvijas labākajām florbolistēm par šo iespēju būs jācīnās kvalifikācijas turnīrā.

 

Kopumā notiks četri kvalifikācijas turnīri. Par septiņām Eiropas valstu izlasēm paredzētajām izlasēm divos turnīros cīnīsies 12 valstsvienības, trīs ceļazīmes sadalīs četras Āzijas un Okeānijas valstu izlases, bet vēl par vienu sacentīsies divas Ziemeļamerikas kontinenta valstsvienības.

 

Jau zināms, ka Latvijas kvalifikācijas turnīrā kopā ar mūsu valstsvienību piedalīsies Dānijas, Vācijas, Slovākijas, Igaunijas un Itālijas izlases. Viens no iemesliem, kā dēļ Latvijas Florbola savienība uzņēmās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra rīkošanu, ir sieviešu florbola popularizēšana mūsu valstī.

JUGLASCIEMS