RSU zaudē arī Čehijas čempionēm

05.10.2012

luize121.jpg

Šodien Zviedrijas pilsētā Umeo savu otro un, kā izrādījās, pēdējo spēli šīgada Čempionu kausa izcīņas turnīrā florbolā aizvadīja Latvijas komanda RSU, kas ar 1:11 zaudēja Čehijas čempionei "Herbadent". Goda vārtus mūsu komandas labā guva Luīze Biļinska.

 

Šīsdienas mača likme bija iekļūšana Čempionu kausa pusfinālā, bet neapšaubāmas favorītes – čehietes. Tāda loma pretiniecēm nebija par smagu, bet mūsu meitenēm neizdevās viņas pārsteigt un sagādāt sensāciju – pēc pirmā perioda čehietes atradās vadībā ar 3:0, bet 32.minūtē rezultāts kļuva nepieklājīgs – 0:7. RSU veica vārtsardžu maiņu – Liānas Aldiņas vietā stājās Monta Čēma, kurai teju 10 minūtes izdevās atvairīt visus pretinieču metienus, bet 43.minūtē pirmo reizi kapitulēja arī viņa – 0:8.

 

57.minūtē, kad latvietes zaudēja jau ar 0:10, precīzs metiens padevās mūsu spēlētājām – Tatjanas Varšas piespēli vārtu guvumā pārvērta Luīze Biļinska – 1:10, tādejādi RSU realizēja skaitlisko vairākumu. Tomēr punktu spēlei pielika "Herbadent" spēlētājas, kuras pamatlaika pēdējā minūtē guva vēl vienus vārtus un varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 11:1. Par labāko RSU spēlētāju arī šodien tika atzīta Luīze Biļinska, "Herbadent" rindās tāds pats gods Terezai Urbankovai. Latvietes šajā spēlē pa pretinieču vārtiem meta 18 reižu, bet čehietes atbildēja ar 36 raidījumiem.


JUGLASCIEMS