„RTU/Inspectas” florbolisti pēc neveiksmes Latvijā uz Čempionu kausu

03.10.2012

lfs_rtu_inspecta.jpg

2010. un 2011. gada Latvijas čempionvienība „RTU/Inspecta” pagājušo sezonu pabeidza ar zaudējumu valsts čempionāta ceturtdaļfināla sērijā pret „Ulbroku/FS Masters”, taču pirms gada izcīnītā „EuroFloorball” trofeja tik un tā rīdziniekiem nodrošināja dalību šajā nedēļā Umeo (Zviedrija) notiekošajā Čempionu kausā.

 

Čempionu kausa B grupā pirmā spēle notiks jau trešdien plkst. 12, kad spēkiem mērosies Zviedrijas „Storvreta” un Čehijas „Tatran Stresovice”, bet „RTU/Inspecta” cīņā iesaistīsies ceturtdien, kad plkst. 18 sacentīsies ar „Storvreta”.

 

Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) pirms pāris gadiem pārveidotā klubu turnīra sistēma nosaka, ka Čempionu kausā startē florbola lielvalstu – Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Šveices – labākie klubi, kuriem tiek piepulcēts vēl viena sacensību rīkotāju komanda, kā arī iepriekšējā gada „EuroFloorball” turnīra uzvarētāja.

 

Līdz ar to šosezon „RTU/Inspecta” startēs Čempionu kausā, bet Latvijas čempionvienībai „Lielvārdei” nākamnedēļ būs iespēja apliecināt savu spēku Košicē (Slovākija) notiekošajā „EuroFloorball” turnīrā un izcīnīt vienīgo ceļazīmi uz 2013. gada Čempionu kausu.

 

„RTU/Inspecta” jauno sezonu iesākusi spēlējošā trenera Ata Blinda vadībā, bet komandu papildinājis viens no Latvijas labākajiem florbolistiem Jānis Jansons, kurš pavasarī kā spēlējošais treneris aizveda „Lielvārdi” līdz valsts čempionu titulam.

 

„Starpsezonu laikā esam piedzīvojuši lielas izmaiņas – komandas vadības, treneru un spēlētāju jomā. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, neviena spēlētāju maiņa nav palikusi iepriekšējā virknējumā. Skaidrs, ka nepieciešams laiks, lai florbolisti saspēlētos, izveidotos savstarpējā „ķīmija”. Pašlaik pastiprinātā režīmā mēģinām novērst vairums nepilnību komandas darbībā. Iespējams, ka tikai dalība Čempionu kausā mūsu komandai līdz galam palīdzēs saprast – kas jāmaina, kas jāuzlabo.” komentē „RTU/Inspecta” spēlējošais treneris Atis Blinds.

 

„RTU/Inspecta” grupu turnīrā tiksies ar 2011. gada Čempionu kausa laureātiem – 2. vietas ieguvēju „Tatran” un 3. vietas īpašnieci Upsalas „Storvreta”, kuru gan labāk raksturo trīs Zviedrijas čempionu tituli pēc kārtas.

 

„Komandā ir ne mazums pieredzējušu spēlētāju, kuri karjeras laikā piedalījušos daudzos augstākā līmeņa turnīros. Līdz ar to šī individuālā meistarība un pieredze varētu kompensēt kādus mīnusus komandas saspēlētībā,” spriež Blinds. „Tajā pašā laikā nešaubos, ka mači pret pasaules florbola grandiem noteikti palīdzēs visiem mūsu spēlētājiem doties laukumā ar maksimālo atdevi un cīņassparu. Lai arī neesam profesionāļi, taču prieks, ka visi florbolisti rada iespēju uz vairākām dienām atprasīties no tiešajiem darba pienākumiem, lai mēs Zviedrijā būtu labākajā sastāvā.”

 

Čempionu kausa spēļu skaits ir maksimāli samazināts, jo, piemēram, grupu turnīra trešo vietu ieguvējām turnīrs būs beidzies ar divām spēlēm. Tāpat arī nenotiks spēle par trešo vietu. Nav arī iespējams sekmīga starta gadījumā garantēt vietu nākamā gada Čempionu kausā.

 

„Pašreiz esam sev izvirzījuši tikai vienu mērķi – šajā turnīrā godam pārstāvēt Latvijas florbolu un „RTU/Inscpectas” krāsas. Lai arī pēc zaudētas spēles mūsu komanda saņemtu uzslavas par labu spēli un lielu cīņassparu,” uzsver treneris Blinds.

 

Pirms gada „RTU/Inspecta” kā 2011. gada Latvijas čempione startēja „EuroFloorball” kausa izcīņā Polijā. Grupu turnīrā rīdzinieki ar 12:3 sagrāva Slovēnijas „Gorale”, bet ar 4:2 uzveica Krievijas komandu „Nauka”. Pusfinālā „RTU/Inspecta” ar 10:3 pārspēja Dānijas „Rodovre”, bet finālā ar 4:3 tika uzvarēta arī Igaunijas „Augur”.

 

Čempionu kausa vīriešu komandu spēļu kalendārs

 

(spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika)

 

Trešdiena, 3. oktobris

 

B grupa. Plkst. 12:00. „Storvreta” (Zviedrija) – „Tatran” (Čehija)

A grupa. Plkst. 18:00. „Wiler-Ersigen” (Šveice) – „Dalen” (Zviedrija)

 

Ceturtdiena, 4. oktobris

 

A grupa. Plkst. 15:00. „SPV” (Somija) – „Wiler-Ersigen” (Šveice)

B grupa. Plkst. 18:00. „RTU/Inspecta” (Latvija) – „Storvreta” (Zviedrija)

 

Piektdiena, 5. oktobris

 

B grupa. Plkst. 17:30. „Tatran” (Čehija) – „RTU/Inspecta” (Latvija)

A grupa. Plkst. 20:40. „Dalen” (Zviedrija) – „SPV” (Somija)

 

Sestdiena, 6. oktobris

 

Pusfināls. Plkst. 18:10. A grupas 1. vieta – B grupas 2. vieta

Pusfināls. Plkst. 21:10. B grupas 1. vieta – A grupas 2. vieta

 

Svētdiena, 7. oktobris

 

Fināls. Plkst. 17:10.

 

Renārs Buivids

JUGLASCIEMS