RSU uzvar "Ķekavu", Kārkliņa kļūst par Virslīgas rezultatīvāko

30.09.2012

lfs_kekava_rsu.jpg

Šodien notika viena Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, kurā FK "Ķekava" uzņēma čempioni RSU. Rīdzinieces uzvarēja bez īpašām problēmām (9:1), ar 5 (1+4) rezultativitātes punktiem izcēlās Gunita Kārkliņam, kura pēc divām spēļu kārtām kļuvusi par rezultatīvāko visā Virslīgā.

 

Divkārtējās bronzas medaļnieces ķekavietes mačā ar divkārtējām čempionēm savus vārtus neskartus spēja nosargāt tikai nepilnas trīs minūtes, kad spēles rezultātu atklāja Luīze Biļinska no Gunitas Kārkliņas piespēles – 1:0. Pēc pirmā perioda rezultāts bija jau 3:0, bet otrās trešdaļas vidū – 6:0. Nepilnu minūti pirms otrā pārtraukuma "Ķekavas" jauniesauktā Monika Džigure (vienīgā meitene Latvijas sieviešu florbolā, kura prot fintot) beidzot sarūgtināja arī RSU vārtsardzi Liānu Aldiņu – 1:6. Kā izrādījās, tie šajā cīņā bija mājinieču goda vārti. Pēdējā periodā viešņas iemeta vēl trīs vārtus, spēli noslēdzot ar ievērojamu pārsvaru – 9:1.

 

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākās bija Gunita Kārkliņa, kuras kontā 5 (1+4) punkti. Ar 4 (3+1) punktiem izcēlās Luīze Biļinska. Kārkliņa, kura ir aizsardzības spēlētāja, tiesa, uzbrūkošā tipa, pēc divām spēļu kārtām ar 7 (1+6) punktiem kļuvusi par rezultatīvāko visā Virslīgā. 2.vietu dala Luīze Biļinska un Edīte Bankava (Rubene) – pa 5 (4+1) punktiem. Par labāko RSU rindās tika atzīta Ilze Justamente, bet komandā "Ķekava" tāds pats gods tika Laurai Vancānei.

 

RSU treneris Andris Pīlups: "Šī spēle mums bija pēdējā pārbaude pirms nākamnedēļ gaidāmā Čempionu kausa Zviedrijā. Tā bija pēdējā iespēja pārbaudīt apgūtās sadarbības un taktiskos uzdevumus. Rezultāts precīzi atspoguļo šīs spēles gaitu, taču ne abu komandu reālos spēkus. Pusi no spēles laika spēlējām "no aizsardzības", otru pusi - presingojot, kas Latvijas čempionātā mums ir daudz parocīgāk. Lai arī komanda nebūt nenospēlēja savu labāko spēli, ar parādīto sniegumu kopumā varu būt apmierināts un domāju, ka spēlētājas saprot, kas no viņām tiek gaidīts. Jau esmu pieradis, ka grūti izlemt, kuru atzīt par labāko savā komandā, jo visas spēlētājas papildina viena otru. Taču šoreiz vēlos uzteikt Ķekavas komandas jauno spēlētāju Moniku, kura spēlēja ar lielu degsmi un azartu, kas ir retums Latvijas sieviešu florbolā. Novēlu viņai turpināt attīstīties un... spēlēt ar paceltu galvu. Lai arī diemžēl uz Čempionu kausu nevarēsim doties iespējami labākajā sastāvā, ar nepacietību gaidām iespēju samērot spēkus ar pasaules TOP komandām. Vēlamies godam pārstāvēt ne tikai savu klubu, bet arī valsti un ceram uz tautiešu atbalstu."

 

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, 30.septembris

FK "Ķekava" – RSU 1:9 (0:3, 1:3, 0:3)

Metienu attiecība:

37:29 (9:10, 14:6, 10:12, 4:1)

Rezultatīvākās:

FK "Ķekava" – Monika Džigure 1 (1+0), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (0+1).

RSU – Gunita Kārkliņa 5 (1+4), Luīze Biļinska 4 (3+1), Evelīna Garbare 2 (2+0), Aija Zelmene 2 (1+1), Ilze Justamente 1 (1+0), Māra Stapkēviča 1 (1+0), Tatjana Varša 1 (0+1), Līga Garklāva 1 (0+1).

 

Foto: Renārs Buivids


JUGLASCIEMS