Nosaukts sieviešu U19 izlases sastāvs startam pasaules čempionātā

09.04.2024

latsievdankfelde.jpg

Latvijas sieviešu U19 florbola izlases galvenā trenere Linda Līce ir nosaukusi tās 20 florbolistes, kuras no 8. līdz 12. maijam pārstāvēs mūsu valsti pasaules junioru čempionātā, kas norisināsies Somijas pilsētā Lahti.

 

Komandā ir iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un vienpadsmit uzbrucējas. Visas florbolistes ikdienā spēlē Latvijas čempionātā. Vislielākā pārstāvniecība (kopā astoņas spēlētājas) ir no Kocēnu komandas "Rubene", sešas florbolistes pārstāv Rīgas "NND/RJTC", pa divām "Irlava/Tukums" un Cēsu "Lekrings" klubus, bet pa vienai "FK Ķekava" un "Rīgas Lauvas" organizācijas.

 

Deviņas no sastāvā iekļautajām spēlētājām (Madlēna Rozīte, Estere Elbrete, Katrīna Dārta Kārkliņa, Evelīna Caune, Marta Drille, Allana Kolosova, Kristīne Andrējeva, Viktorija Kovaļova un Jolanta Koziņeca) piedalījās arī iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas 2022. gadā notika Polijā, bet sešas (Madlēna Rozīte, Katrīna Dārta Kārkliņa, Marta Drille, Allana Kolosova, Annija Dārta Dankfelde un Marta Reke) savus spēkus jau ir pārbaudījušas arī pieaugušo pasaules čempionāta līmenī.

 

Pasaules junioru čempionāta finālturnīrā Latvijas izlase spēlēs A apakšgrupā. Turnīra pirmajā posmā pretiniekos būs Čehijas, Šveices un Slovākijas komandas. 8. maijā mūsu florbolistes tiksies ar šveicietēm, 9. maijā spēkosies ar slovākietēm, bet 10. maijā krustos nūjas ar čehietēm. Tālākais spēļu kalendārs jau būs atkarīgs no sekmēm apakšgrupas mačos.

 

Latvijas sieviešu U19 izlases sastāvs:

 

 Nr.p.k. Spēlētāja  Pozīcija

Komanda

1. Allana Kolosova V NND/RJTC
2. Estere Elbrete V Rubene
3. Elīna Dīce U

NND/RJTC

4. Marta Reke U

NND/RJTC

5. Paula Zālmane U Irlava/Tukums
6. Viktorija Kovaļova A NND/RJTC 
7. Annija Dārta Dankfelde A FK Ķekava 
8. Kristīne Andrējeva U

Rubene 

9. Sanija Ramona Ābeltiņa U Rubene 
10. Madlēna Rozīte U

Rubene 

11. Marta Drille A

Rubene 

12. Dārta Malkava A Lekrings
13. Patrīcija Kubuliņa U Rīgas Lauvas 
14. Loreta Nemiro U NND/RJTC 
15. Katrīna Dārta Kārkliņa A Lekrings 
16. Asnāte Pēlmane U Rubene 
17. Beāte Žavnere A NND/RJTC 
18. Evelīna Caune U Rubene 
19. Aleksa Adriana Alfere A Irlava/Tukums
20. Jolanta Koziņeca U

Rubene

 

 

JUGLASCIEMS