Valmieras novads uzņems divas pasaules čempionāta kvalifikācijas grupas

18.02.2022

wfq2022w.png

Starptautiskā florbola federācija (IFF) 18. februārī publicēja informāciju par izmaiņām 2022. gada pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīru norisē. Divas no trim Eiropas zonas grupām no 25. līdz 28. maijam sacentīsies Latvijā - Valmierā un Kocēnos.

 

Šajos kvalifikācijas turnīros IFF turpinās testēt jauno "Future of Floorball" konceptu - spēļu laiks būs saīsināts (3x15 minūtes) un izlasēm būs atļauts pieteikt tikai 17 spēlētājus un piecus pārstāvjus.

 

Latvijas izlase spēlēs EUR 1 turnīrā Valmierā un mūsu tiešie pretinieki būs Dānijas, Islandes un Ukrainas florbolisti, bet otrā apakšgrupā sacentīsies Somijas, Igaunijas, Nīderlandes un Lielbritānijas valstsvienības.

 

EUR 2 turnīra norise plānota Kocēnu sporta namā. Vienā apakšgrupā iedalītas Zviedrijas, Krievijas, Ungārijas un Francijas izlases, bet otrā Norvēģijas, Polijas, Beļģijas un Lihtenšteinas florbolisti.

 

Eiropas zonas izlases sacentīsies par 10 biļetēm uz finālturnīru. Tam kvalificēsies EUR1, EUR 2 un EUR 3 turnīru katras apakšgrupas uzvarētāji (6 izlases) un komandas, kuras būs pārākas otro pozīciju ieņēmušo vienību dueļos (3 izlases), kā arī viena no šo spēļu zaudētājām ar labākajiem rādītājiem apakšgrupu spēlēs.

 

Eiropas zonas kvalifikācijas grupas:

 

EUR 1 (Latvija, Valmiera)
A apakšgrupa

B apakšgrupa

Somija Dānija
Igaunija Latvija
Nīderlande

Islande

Lielbritānija

Ukraina

 

EUR 2 (Latvija, Kocēni)
C apakšgrupa

D apakšgrupa

Zviedrija Norvēģija
Krievija Polija
Ungārija

Beļģija

Francija

Lihtenšteina

 

EUR 3 (norises vieta vēl tiks apstiprināta)
E apakšgrupa

F apakšgrupa

Čehija Vācija
Spānija Slovākija
Slovēnija

Austrija

Itālija

Kotdivuāra

    

Kvalifikācijai ir reģistrējušās 36 izlases, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējā ciklā. 24 no tām pārstāv Eiropu, deviņas Āziju un Okeāniju, divas Ameriku, bet viena Āfriku.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrā piedalīsies 16 valstsvienības. Dalību tajā jau ir garantējuši mājinieki šveicieši, kuriem, pēc kvalifikācijas rezultātiem, pievienosies vēl 10 Eiropas komandas. Amerikas pārstāvēs viena izlase, bet Āziju un Okeāniju četras. Vienīgā Āfrikas kontinenta pārstāve Kotdivuāra par ceļazīmi cīnīsies Eiropas zonā.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2022. gada 5. līdz 13. novembrim tiks aizvadīts Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Čempioni šoreiz tiks noskaidroti vienu mēnesi agrāk nekā ierasts, lai turnīra norise nepārklātos ar 2022. gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.

 

 

JUGLASCIEMS