Vīriešu U19 izlases kandidāti aizvadījuši treniņnometni

11.02.2021

u19.jpg

Latvijas vīriešu U19 izlases kandidāti no 2. līdz 7. februārim Valmierā aizvadīja vēl vienu sešu dienu treniņnometni, kas bija sagatavošanās posms pasaules junioru čempionātam, kura norise no 28. aprīļa līdz 2. maijam plānota Čehijas pilsētā Brno. Valstsvienības galvenais treneris Ainārs Juškēvičs uz nometni bija izsaucis četrus vārtsargus un 25 laukuma spēlētājus.

 

Ārkārtējās situācijas laikā visas florbola izlašu aktivitātes norisinās stingri ievērojot īpaši izstrādātas "Latvijas nacionālo florbola izlašu nometņu COVID-19 protokola vadlīnijas". Nometne notika pēc "burbuļa" principa - gan uzsākot, gan pabeidzot to visiem dalībniekiem tika veikti COVID-19 testi.

 

Vislielākā pārstāvniecība starp kandidātiem ir "Talsu NSS/Krauzers" klubam - astoņi florbolisti. Pa pieciem spēlētāji pārstāv "FK Kurši" un "Lielvārde/FatPipe", pa trim - Stalbes "SK Pārgauja" un Kocēnu "Rubene", divi - Cēsu "Lekrings" bet pa vienam - "Oxdog/Ulbroka", "Ķekava" un "FBK Valmiera".

 

Pēc aizvadītās nometnes komentāru sniedza izlases galvenais treneris Ainārs Juškēvičs: "Spēlētāji un viņu ķermeņi beidzot sāk mosties no šī ieilgušā "ziemas miega". Esam kļuvuši daudz dzīvīgāki gan laukumā, gan ārpus tā. Fiziskā un tehniskā sagatavotība, kā arī puišu attieksme pret treniņprocesu bija daudz augstākā līmenī, salīdzinot ar iepriekšējo nometni."

 

Latvijas vīriešu U19 izlases kandidāti:

 

Spēlētājs

Komanda

Mariss Šķuburs

Talsu NSS/Krauzers

Dilans Kronentāls

Talsu NSS/Krauzers

Roberts Armands Ragovskis

Talsu NSS/Krauzers

Mariss Bergmanis

Talsu NSS/Krauzers

Andrejs Šķerbergs

Talsu NSS/Krauzers

Valters Kalnietis

Talsu NSS/Krauzers

Klāvs Araks

Talsu NSS/Krauzers

Kristians Ralfs Lavendels

Talsu NSS/Krauzers

Tomass Kristofers Birstiņš

SK Pārgauja

Jānis Driļevskis

SK Pārgauja

Klaids Maļcevs

Rubene

Jēkabs Keišs

Rubene

Markuss Dumpis

Rubene

Emīls Zīverts

SK Pārgauja/FBK SĀC

Rolands Līdums

Oxdog Ulbroka

Lauris Kārkliņš

Lielvārde/FatPipe

Markuss Nazarovs

Lielvārde/FatPipe

Oskars Tūtāns

Lielvārde/FatPipe

Maikls Nazarovs

Lielvārde/FatPipe

Armands Savins

Lielvārde/FatPipe

Jorens Malkavs

Lekrings

Krišjānis Tiltiņš

Lekrings

Kārlis Degins

Ķekava

Rihards Markuss Mednis

FK Kurši

Mārtiņš Puķīte

FK Kurši

Gustavs Griezītis

FK Kurši

Sandis Lēvalds

FK Kurši

Ralfs Polis

FK Kurši

Ralfs Matīss Balodis

FBK Valmiera

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

 

Gaidāmais čempionāts notiks pēc jaunas izspēles sistēmas. 16 valstsvienības būs sadalītas četrās apakšgrupās - iepriekšējā turnīra astoņas spēcīgākās izlases veidos A un B grupas, bet pārējās iedalītas C un D grupās. Pēc viena apļa turnīra apakšgrupās sekos spēles par vietām - C un D grupu ceturtās vietas cīnīsies par 15. pozīciju, trešās vietas par 13. pozīciju, bet otrās vietas par 11. pozīciju. C un D grupu pirmās vietas spēlēs pret A un B grupu ceturtajām vietām un šo "mazo pusfinālu" uzvarētājas izspēlēs 7. vietu čempionātā (un nākamajā čempionātā spēlēs spēcīgākajās A vai B grupās), bet zaudētājas izspēlēs 9. vietu čempionātā (un nākamajā čempionātā spēlēs C vai D grupās). A un B grupu trešās vietas savā starpā sadalīs pasaules piektās spēcīgākās izlases godu, bet A un B grupu pirmās divas vietas pēc klasikās shēmas aizvadīs pusfinālus, finālu un spēli par bronzas medaļām.

 

Latvijas izlase Brno spēlēs A apakšgrupā, kurā mūsu pretinieki būs pašreizējie pasaules čempioni čehi, bronzas medaļnieki somi un slovāki (6. vieta). Latvijas juniori iepriekšējā čempionātā, kurš notika pēc vecās sistēmas, izcīnīja 5. vietu.

  

Pasaules čempionāta apakšgrupas

 

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

 Čehija (1)  Zviedrija (2)  Slovēnija (10) Norvēģija (8)
Somija (3)  Šveice (4) Krievija (11) Polija (12) 
Latvija (5)  Dānija (7) Kanāda (13) Japāna (15)
Slovākija (6)  Vācija (9) Jaunzēlande (16) Austrālija (20)

 

Latvijas izlases spēles

 

28. aprīlis, 10:30 Latvija - Slovākija
29. aprīlis, 13:30 Latvija - Somija
30. aprīlis, 19:30 Latvija - Čehija

  

SF
JUGLASCIEMS