Sieviešu U19 izlasei kārtējais sagatavošanās posms Kocēnos

05.02.2021

wu192.jpg

Aizvadītās nedēļas nogalē uz treniņnometni atkal pulcējās Latvijas sieviešu U19 izlases kandidātes, kuras turpina gatavošanos šī gada maijā Zviedrijā plānotajam pasaules junioru čempionātam. Galvenais treneris Jurijs Fedulovs uz nometni, kas 30. un 31. janvārī notika Kocēnos, bija uzaicinājis 31 laukuma spēlētāju un četras vārtsardzes.

 

Ārkārtējās situācijas laikā visas florbola izlašu aktivitātes norisinās stingri ievērojot īpaši izstrādātas "Latvijas nacionālo florbola izlašu nometņu COVID19 protokola vadlīnijas".

 

Vislielākā pārstāvniecība starp izsauktajām kandidātēm bija Kocēnu "Rubenes" klubam - 14 florbolistes. Septiņas spēlētājas pārstāv "Ķekavas Bulldogs/NND", pa piecām - Cēsu "Lekrings" un FK "Ķekava", trīs - "Irlava/Tukums", bet viena "Rēzekni".

 

Deviņas no šīm spēlētājām (Anna Ankudinova, Laura Gaugere, Danute Tinkuse, Jūlija Rozīte, Simona Grāpēna, Kristiāna Kuplā, Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Viktorija Kuročkina un Kate Meldere) piedalījās iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2018. gadā notika Šveicē, bet piecas (Laura Gaugere, Anna Ankudinova, Jūlija Rozīte, Simona Grāpēna un Samanta Bērziņa) savus spēkus jau pamēģinājušas arī pieaugušo pasaules čempionātā.

  

Latvijas sieviešu U19 izlases kandidātes:

 

Spēlētāja 

Komanda

Evelīna Sirmā

Rubene-1

Elīna Sirmā

Rubene-1

Estere Elbrete

Rubene-1

Laura Gaugere

Rubene

Danute Tinkuse

Rubene

Lāsma Ēvele

Rubene

Egija Katrīne Briede

Rubene

Marta Lība Zameca

Rubene

Jūlija Rozīte

Rubene

Simona Grāpēna

Rubene

Daniela Dafne Hāne

Rubene

Samanta Bērziņa

Rubene

Dinija Pinkule

Rubene-1

Emīlija Salaciete

Rubene

Jolanta Bačkure

Rēzekne

Betija Raseiceva

Lekrings

Kate Meldere

Lekrings

Luīze Raseiceva

Lekrings

Sanija Pokkere

Lekrings

Katrīna Dārta Kārkliņa

Lekrings

Anna Ankudinova

Ķekavas Bulldogs/NND

Dārta Derupa

Ķekavas Bulldogs/NND

Kristiāna Biezuma

Ķekavas Bulldogs/NND

Kristiāna Kuplā

Ķekavas Bulldogs/NND

Nikola Biezuma

Ķekavas Bulldogs/NND

Krista Ruicēna

Ķekavas Bulldogs/NND

Marta Viegliņa

Ķekavas Bulldogs

Kristīne Andrējeva

Irlava/Tukums

Valērija Kurilo

Irlava/Tukums

Mariamija Gudrā

Irlava/Tukums

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

FK Ķekava

Viktorija Kuročkina

FK Ķekava

Līga Balode

FK Ķekava

Justīne Marta Upeniece

FK Ķekava

Barbara Rabčevska

FK Ķekava

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Pēteris Stepītis

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Fiziskās sagatavotības trenere: Gundega Immere

Mediķe: Jolanta Tauriņa Ieveniece

 

Devītajam pasaules čempionātam juniorēm bija jānotiek 2020. gada maijā, bet tā norises laiks ticis mainīts jau divreiz - vispirms uz pērnā gada septembri, bet pēc tam uz 2021. gada maiju. Turnīra oficiālais nosaukums joprojām būs "Women's U19 World Floorball Championships 2020" un tajā varēs piedalīties tās pašas vecuma grupas spēlētājas (dzimušas 2001. gada 1. janvārī vai vēlāk, bet ne vēlāk kā 2005. gada 5. maijā), kā bija noteikts sākotnēji.

 

Gaidāmajā čempionātā pirmo reizi tiks izmēģināta jauna izspēles sistēmas. 16 valstsvienības būs sadalītas četrās apakšgrupās - iepriekšējā turnīra astoņas spēcīgākās izlases veidos A un B grupas, bet pārējās iedalītas C un D grupās. Pēc viena apļa turnīra apakšgrupās sekos spēles par vietām - C un D grupu ceturtās vietas cīnīsies par 15. pozīciju, trešās vietas par 13. pozīciju, bet otrās vietas par 11. pozīciju. C un D grupu pirmās vietas spēlēs pret A un B grupu ceturtajām vietām un šo "mazo pusfinālu" uzvarētājas izspēlēs 7. vietu čempionātā (un nākamajā čempionātā spēlēs spēcīgākajās A vai B grupās), bet zaudētājas izspēlēs 9. vietu čempionātā (un nākamajā čempionātā spēlēs C vai D grupās). A un B grupu trešās vietas savā starpā sadalīs pasaules piektās spēcīgākās izlases godu, bet A un B grupu pirmās divas vietas pēc klasikās shēmas izspēlēs pusfinālus, finālu un spēli par bronzas medaļām.

 

Latvijas izlase cīņu Upsalā sāks B apakšgrupā, kurā mūsu pretinieces būs pašreizējās pasaules čempiones zviedrietes, bronzas medaļnieces čehietes un norvēģietes (6. vieta). Latvietes iepriekšējā čempionātā, kurš notika pēc vecās sistēmas, uzvarēja visos piecos mačos un kļuva par B divīzijas čempionēm (kopumā 9. vieta rangā).

 

Pasaules čempionāta apakšgrupas

 

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

 Somija (2)  Zviedrija (1)  Slovākija (8) Krievija (10)
Polija (4)  Čehija (3) Kanāda (13) Austrija (12) 
Šveice (5)  Norvēģija (6) Jaunzēlande (15) Austrālija (14)
Vācija (7)  Latvija (9) ASV (16) Ķīna (-)

 

 

SF
JUGLASCIEMS