"Valmiera" pieveic ulbrokiešus uz kļūst par turnīra līderi

07.11.2020

valmiera_broks_20.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem vienpersonisku līderi kļuvusi FBK "Valmiera", kas šovakar viesos ar 5:4 pārspēja komandu "Oxdog Ubroka". Valmieras komandā par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Sandis Venevics, kurš atvairīja 38 no 42 pretinieku metieniem.

 

 

"Oxdog Ulbroka" iepriekšējā spēlē, kas notika tikai vakar, ar 16:7 uzvarēja "Ķekavu". Ja ulbrokiešiem izdotos uzvarēt arī šovakar, viņi varētu cerēt pat uz turnīra līderu godu. Uz to pašu varēja pretendēt arī valmierieši, kas iepriekšējā mačā savā laukumā ar 8:5 pieveica komandu "Irlava/Avant". Abu komandu savstarpējās spēles rezultātu 5. minūtē atklāja valmierietis Arvis Kārkliņš (1:0). Nepagāja ne minūte, līdz ulbrokietis Reinis Kārkliņš atjaunoja neizšķirtu (1:1), bet līdz 14. minūtei vadībā ar 4:1 izvirzījās valmierieši. Pēc pirmā perioda viņiem bija tikai vienu vārtu handikaps – 4:3. Otrās trešdaļas laikā vārti netika gūti, bet pēdējā periodā FBK "Valmiera" veiksmīgi nosargāja savu minimālo pārsvaru un varēja svinēt ļoti svarīgu uzvaru ar 5:4.

 

Uzvarētāju rindās labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Sandis Venevics, kurš neitralizēja 38 no 42 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Raitis Ozols. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina otro vārtu autoru Matīsu Kristianu Morozovu. Neviens viņa komandas biedrs neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Pēc šīs uzvaras FBK "Valmiera" ar 21 punktu pakāpās uz pirmo vietu turnīra tabulā, bet Ulbrokas komanda ar 17 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

SF
JUGLASCIEMS