Latvijas sieviešu izlases ģenerālsponsors - "OPTIBET sporta bārs"

15.10.2019

img_9348.jpg

Šodien, 15. oktobrī, Rīgas Nacionālajā sporta manēžā norisinājās Latvijas Florbola savienības (LFS) sarīkotā preses konference, kurā tika atklāts Latvijas sieviešu florbola valstsvienības jaunā ģenerālsponsora nosaukums. Kā klātesošos plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus informēja LFS prezidents Ilvis Pētersons, noslēgta vienošanās par to, ka turpmākos divus gadus mūsu valstsvienības galvenais privātais atbalstītājs būs "OPTIBET sporta bārs".

 

 

Preses konferences goda viešņas lomā bija "OPTIBET sporta bārs" pārstāve Zane Liepa, tāpat tajā piedalījās Latvijas sieviešu izlases kapteine Elīza Elizabete Bērziņa un vārtsardze Kristīne Kirilova. Kā klātesošos informēja I.Pētersons, Nacionālā sporta manēža par preses konferences vietu izraudzīta ar īpašu nolūku, jo tieši tajā savulaik pat četras reizes notikušas Virslīgas finālspēles un kronēti Latvijas čempioni florbolā.

 

Atklājot preses konferenci, Zane Liepa izteica cerību, ka Latvijas sieviešu florbola izlasei labi veiksies gan Sešu nāciju turnīrā Polijā, uz kuru mūsu meitenes dosies jau rīt, gan arī pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 15. decembrim norisināsies Šveices pilsētā Neišatelē. Runājot par uzņēmuma atbalstu Latvijas sieviešu florbola izlasei, Zane Liepa uzsvēra: "Ceram uz sekmīgu sadarbību divu gadu garumā, ko laba rezultāta gadījumā varētu arī turpināt. Šī ir pirmā reize, kad mēs atbalstām kāda sporta veida sieviešu izlasi, tāpēc tas mums savā ziņā ir svarīgs notikums."

 

Papildinot Z.Liepas pausto, LFS prezidents Ilvis Pētersons atklāja: "Mums šī draudzība ar "OPTIBET sporta bārs" lielākā vai mazākā mērā ir turpinājusies jau kopš 2016. gada pasaules čempionāta. Tāpat jau pierasts, ka mūsu jaunajiem atbalstītājiem vienmēr interesējuši ELVI florbola līgas Superfināli "Arēnā Rīga"."

 

Preses konferences turpinājumā žurnālisti tika informēti par šīs nedēļas nogalē Polijas pilsētā Novi Targā paredzēto Sešu nāciju turnīru florbolā, kurā Latvijas sieviešu izlase sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā pa reizei spēkosies ar Vācijas, Dānijas, Norvēģijas, Polijas un Slovākijas valstsvienībām. Interesanti, ka šajā turnīrā pirmo reizi florbola spēļu periodi ilgs tikai 15 minūtes agrāko 20 minūšu vietā. Šis eksperiments uzsākts, cerot un domājot par florbola iekļaušanu olimpiskajās spēlēs. Savukārt decembra pirmajā pusē mūsu labākās florbolistes piedalīsies divgades svarīgākajā turnīrā – pasaules čempionātā, kas notiks Šveicē. Šo turnīru latvietes sāks B apakšgrupā, kur viņu pretinieces būs titulētās zviedrietes un čehietes, kā arī ļoti spēcīgās slovākietes.

 

Latvijas sieviešu florbola izlase piedalījusies visos 11 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, turklāt ar atzīstamiem rezultātiem. Vēl nekad mūsu florbolistes nav ierindojušās zemāk par 7. vietu, kas izcīnīta trīs reizes. Četras reizes viņas finišējušas 6. vietā, trīs reizes ieņēmušas 5. vietu, bet vienu reizi (2007. gadā) pat ieguvušas augsto 4. vietu. Šis sasniegums ir īpašs ar to, ka nevienai Latvijas pieaugušo sporta spēļu komandai kaut kas tāds līdz šim vēl nav bijis pa spēkam. Šobrīd Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules reitingā ieņem 5. vietu – uzreiz aiz TOP-4 valstīm (Zviedrijas, Somijas, Šveices un Čehijas).

 

Preses konferences otrā daļa tika aizvadīta neformālā gaisotnē. Tās laikā žurnālistiem un citiem interesentiem bija iespēja ņemt rokās florbola nūju un izmēģināt savus spēkus gan bumbiņas metienu precizitātē, gan sitiena spēkā, kas tika noteikts, mērot tās lidojuma ātrumu ar radaru.


SF
JUGLASCIEMS