Rīt Valmierā startēs pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrs

29.01.2018

img_8495edit.jpg

No 30. janvāra līdz 3. februārim Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā norisināsies pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrs grupas EUR3 izlasēm. Cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru, kas decembra sākumā notiks Čehijas galvaspilsētā Prāgā, Latvijas vīriešu izlasei konkurenci radīs Ungārijas, Itālijas, Krievijas, Islandes un Šveices valstsvienības. Kvalifikācijas turnīru organizē Latvijas Florbola savienība ar Valmieras pilsētas pašvaldības atbalstu.

 

Iepriekšējais pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīrs notika Rīgā (2016. gadā), tāpēc mūsu izlasei kā mājiniecei cauri atlases sietam nebija jāiet. Šogad latviešiem atkal jāpiedalās kvalifikācijas turnīrā, gluži kā pirms četriem gadiem, arī šoreiz mūsu florbolisti visās spēlēs būs faktiskie laukuma saimnieki, jo ceļazīmes uz pasaules čempionāta finālturnīru kārtējo reizi tiks dalītas Valmierā.

 

Latvijas vīriešu izlases jaunais galvenais treneris Arto Rīhimeki komandas divdesmitnieku paziņoja šī mēneša sākumā, tāpat tika nosaukts arī rezervistu desmitnieks. Kā šo dažu nedēļu laikā izrādījās, rezervisti šoreiz noderēja kā reti kad, jo pat divi no viņiem nomainīja traumētos pamatsastāva spēlētājus. Ulbrokietis Edžus Ceriņš, kurš vēl nebija pilnībā atguvies pēc savainojuma, tika aizvietots ar zviedru izcelsmes latvieti Jakobu Karlsonu. J.Karlsons, kurš Latviju iepriekš bija pārstāvējis pasaules čempionātā junioriem, ikdienā florbolu spēlē Šveices klubā Ticino Unihockey. Tieši pirms nedēļas sava kluba treniņa laikā sejas traumu guva pieredzējušais lielvārdietis Atis Blinds. Viņa vietā uz valstsvienību tika izsaukts Ingars Matisons (Kocēnu "Rubene").

 

Somu speciālists A.Rīhimeki valstsvienības divdesmitniekā iekļāvis divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 11 uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība ir no komandām "Betsafe/Ulbroka" un "Talsu NSS/Krauzers" - pa četriem florbolistiem. Pa diviem spēlētājiem ir no "Lielvārdes/Fat Pipe", Cēsu "Lekringa" un Stalbes "Pārgaujas", bet pa vienam no Liepājas komandas "Kurši/Ekovalis" un Kocēnu "Rubenes". Pārējie četri izlasē iekļautie florbolisti (brāļi Jānis un Andris Rajeckis, Jakobs Karlsons un Morics Krūmiņš) spēlē Šveices un Somijas līgās.

 

Pirmie latviešu pretinieki šajā turnīrā būs ungāri (30.01.), tad sekos itālieši (31.01.), krievi (01.02.), islandieši (02.02.) un šveicieši (03.02.). Latvijas vīriešu florbola izlase pasaules rangā šobrīd ieņem 7. vietu, Šveices - 3. vietu, Krievijas - 15. vietu, Itālijas - 21. vietu, Ungārijas - 30. vietu, bet Islandes - 32. vietu. Pasaules čempionāta finālturnīram noteikti kvalificēsies pirmo un otro vietu izcīnījušās valstsvienības, bet trešās vietas ieguvēji tikai tad, ja viņu rezultāts būs labākais vai otrs labākais starp četru Eiropā notiekošo kvalifikācijas turnīru tās pašas pozīcijas īpašniekiem. Pasaules čempionāta finālturnīrs notiks no 1. līdz 9. decembrim Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

 

Visas kvalifikācijas turnīra spēles interneta tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com. 3. februāra maču, kurā nūjas krustos Latvijas un Šveices valstsvienības, tiešraidē būs iespējams skatīt LTV7.

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Jānis Rajeckis

A

Kloten-Bulach Jets (Šveice)

2.

Artūrs Jurševskis

A

SK Pārgauja

3.

Gvido Lauga

U

SK Pārgauja

4.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde/Fat Pipe

5.

Andris Rajeckis

U

Floorball Thurgau (Šveice)

6.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

7.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

8.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

9.

Toms Bitmanis

A

Talsu NSS/Krauzers

10.

Ingars Matisons

U

Rubene

11.

Juris Gribusts

A

Betsafe/Ulbroka

12.

Rolands Kovaļevskis

U

Betsafe/Ulbroka

13.

Jakobs Karlsons

U

Ticino Unihockey (Šveice)

14.

Jānis Ragovskis

A

Talsu NSS/Krauzers

15.

Kārlis Jānis Petrovskis

A

Betsafe/Ulbroka

16.

Mihails Kostusevs

U

Kurši/Ekovalis

17.

Jānis Salcevičs

V

Lielvārde/Fat Pipe

18.

Ivars Dišereits

V

Betsafe/Ulbroka

19.

Aleksandrs Abramovs

U

Lekrings

20.

Andris Blumbahs

U

Talsu NSS/Krauzers

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS