"Lielvārde/FatPipe" dodas cīņā pret Vācijas čempioniem

06.10.2016

img_1191.jpg

Šovakar pulksten 20.15 (pēc Latvijas laika) Vācijas pilsētā Veisenfelsā savu pirmo spēli cīņā par EuroFloorball kausu aizvadīs Latvijas čempionvienība "Lielvārde/FatPipe". Pretiniekos mūsējiem būs mājinieki - Vācijas čempiones "UHC Sparkasse Weissenfels" florbolisti.

 

Vāciešiem turnīrs sākās jau vakar vakarā, kad viņi krustoja nūjas ar Krievijas labāko komandu "FBC Spartak Moscow". Maču ļoti veiksmīgi sāka vācieši, kuriem vairākas reizes izmantoja krievu kļūdas, kas viņiem ļāva pirmo trešdaļu uzvarēt ar 3:0, bet 21.minūtē rezultāts kļuva jau 5:0 par labu "UHC Sparkasse Weissenfels". Tiesa, mača liktenis vēl nebūt nebija izšķirts - 31.minūtē savus pirmos vārtus guva krievi (1:5), kuri turpinājumā nebija tālu no tā, lai glābtu vismaz punktu. Vācijas komanda nosargāja uzvaru ar 6:5, lai gan arī krievi iemeta sesto golu, kuru tiesneši gan neieskaitīja.

 

Vāciešu un Krievijas komandu savstarpējo spēli no pirmās līdz pēdējai minūtei noskatījās arī "Lielvārde/FatPipe" florbolisti. Mūsu komandas spēlējošais treneris Atis Blinds pāris vārdos šīsdienas pretinieku spēles stilu raksturoja kā Cēsu "Lekringam" līdzīgu, tikai daudz sliktākā izpildījumā. Vācieši spēlē no aizsardzības un viņiem ir tikai viens uz priekšu izvirzīts uzbrucējs, kurš, ticis pie bumbiņas, mēģina pa vienu vai otru malu aizskriet līdz pretinieku vārtiem. "UHC Sparkasse Weissenfels" spēlētāji ļoti uzmanīgi gaidījuši pretinieku kļūdas, ko nekavējušies pārvērst vārtu guvumā, sevišķi labi tas viņiem izdevies pirmajā periodā. Pēc tam gan varējis redzēt, ka vāciešu fiziskā sagatavotība nav tajā labākajā līmenī. Mūsējiem tas varētu būt labs trumpis.

 

Treneris Blinds atklāja, ka savai komandai neliks jau no pirmajām minūtēm skriet pa galvu un pa kaklu - būs jāiespēlējas, jātiek pāri satraukumam, kas daļai spēlētāju noteikti būs, bet pēc tam jau jākāpina tempu. Protams, nevienu pretinieku nedrīkst pienācīgi nenovērtēt, tomēr lielvārdiešiem Veisenfelsas klubam nevajadzētu būt nepārkožamam riekstam. Spēli "Lielvārde/FatPipe" sāks ar Jāni Salceviču vārtos un trim pilnām maiņām. Uz rezervistu soliņa vismaz cīņas sākumā paliks abi junioru vecuma spēlētāji - Niks Blumfelds un Mariss Giņko, bet visdrīzāk, ka arī viņi tiks laukumā.

 

"Lielvārde/FatPipe" maiņu virknējumi spēlē pret "UHC Sparkasse Weissenfels"

1.maiņa: Kārlis Vitkovskis (U) - Sandris Virsnītis (U) - Gints Klēģers (U), Ervīns Torsters (A) - Toms Mežotnis (A);

2.maiņa: Toms Akmeņlauks (U) - Atis Blinds (U) - Mikus Valpēters (U), Kaspars Mudelis (A) - Artūrs Skadiņš (A);

3.maiņa: Antons Žuks (U) - Kristers Puķītis (A) - Sandis Mihailovskis (U), Aivis Kusiņš (A) - Ralfs Jonikāns (A).

Vārtos: Jānis Salcevičs.

Rezervē: Niks Blumfelds, Mariss Giņko, Edgars Gailītis, Jānis Bramanis.

 

Spēli interneta TV tiešraidē skatīt: ŠEIT

JUGLASCIEMS