"Lielvārde/FatPipe" pēta pretiniekus un gatavojas startam

05.10.2016

lielvarde_auto.jpg

Vakar Vācijas pilsētā Veisenfelsā, kur šonedēļ notiek EuroFlooball kausa izcīņa florbolā, ieradās Latvijas čempionvienība "Lielvārde/FatPipe". Šodien lielvārdiešiem paredzēts tikai treniņš, bet pirmā spēlē būs rītvakar - pret mājinieci un Vācijas čempioni "UHC Sparkasse Weißenfels".

 

Ceļš līdz Veisenfelsai mūsu florbolistiem izvērtās ievērojami ilgāks nekā sākotnēji bija plānots, jo vairākas stundas bija jāpavada sastrēgumos gan pie Vācijas robežas, gan arī jau pašā Vācijā, kur braucienu aizkavēja ceļa remontdarbi. Tomēr galamērķis jeb dzīvesvieta tika sasniegts, tiesa, par Veisenfelsu to dēvēt var tikai nosacīti, jo Lielvārdes komandas naktsmītnes atrodas Jugendherbergenā - 27 km no pilsētas, kur notiks spēles.

 

Vakar florbolisti aizvadīja nelielu treniņu, kopīgi noskrienot vairākus kilometrus. Arī šorīt komanda devās skrējienā, bet pēc brokastīm lielvārdiešiem pievienojās arī viņu spēlējošais treneris Atis Blinds, kurš Vācijā ieradās saviem spēkiem. Dzīvošanas apstākļi ir samērā spartiski - nelielas istabiņas ar divām vai trijām divstāvu gultām katrā, bet kopumā apstākļi ir apmierinoši. Kā pozitīvus faktorus var minēt klusumu un mieru, kas valda apkārtnē, iespējas fiziskām aktivitātēm brīvā dabā, kā arī ierobežotu interneta pieejamību. Kaimiņos mūsējiem dzīvo vēl viena EuroFloorball Cup dalībniece - "FBC Spartak Moscow".

 

Šodien pēc pusdienām komanda dosies treniņu Veisenfelsā, bet pēc tā apmeklēs florbola spēli, kurā tiksies abas pārējās mūsu apakšgrupas komandas - "UHC Sparkasse Weißenfels" un "FBC Spartak Moscow". Rīt, 6. oktobrī, pulksten 20.15 (pēc Latvijas laika) "Lielvārde/FatPipe" krustos nūjas ar mājinieci "UHC Sparkasse Weißenfels", bet piektdien, 7.oktobrī, pulksten 14.45 lielvārdiešiem pretī stāsies "FBC Spartak Moscow". 8. oktobrī tiks aizvadītas pusfināla spēles, bet lielais fināls paredzēts svētdien, 9. oktobrī pulksten 16.00 (pēc Latvijas laika).

 

EuroFloorball Cup pēc savas nozīmes ir otrais prestižākais florbola klubu turnīrs, tas notiek no 5. līdz 9. oktobrim Veisenfelsā. Kopā ar mūsu čempioni "Lielvārde/FatPipe" par uzvaru tajā un lielo kausu cīnīsies Krievijas, Norvēģijas, Igaunijas un, protams, Vācijas čempionvienības.

 

"Lielvārde/FatPipe" sastāvs EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā:

Nr.p.k.

Nr.

Vārds un Uzvārds

P.

1.

4

Jānis Bramanis

V

2.

69

Jānis Salcevičs

V

3.

88

Edgars Gailītis

V

4.

3

Ralfs Jonikāns

A

5.

9

Kaspars Mudelis

A

6.

10

Aivis Kusiņš

A

7.

11

Artūrs Skadiņš

A

8.

17

Antons Žuks

A

9.

71

Mariss Giņko

A

10.

95

Toms Mežotnis

A

11.

5

Kārlis Vitkovskis

U

12.

7

Niks Blumfelds

U

13.

13

Sandis Mihailovskis

U

14.

19

Toms Akmeņlauks

U

15.

28

Mikus Valpēters

U

16.

44

Gints Klēģers

U

17.

77

Ervīns Torsters

U

18.

78

Atis Blinds

U

19.

92

Sandris Virsnītis

U

20.

96

Kristers Puķītis

U

 

Spēlējošais treneris: Atis Blinds

Komandas pārstāvis: Ansis Kusiņš

Komandas menedžeris: Ainars Puķītis

Ekipējuma menedžeris: Mārtiņš Skadiņš

Fizioterapeite: Inga Miglāne-Siliņa

 

Šorīt pirmo spēli EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā jau aizvadīja Norvēģijas čempionvienība "Sveiva IBK" ar rembatieti Diānu Isjominu sastāvā, kas spēkojās ar Polijas čempionēm - "Olimpia Osowa Gdansk" florbolistēm. Dramatiskā mačā, kurā Lielvārdes florbola audzēkne guva divus vārtus, uzvaru ar 4:3 svinēja Norvēģijas klubs.

JUGLASCIEMS