MU18 grupā par čempioni kļūst "Ķekavas Bulldogs"

18.04.2016

img_8041.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē Kocēnu sporta namā notika Latvijas Bērnu un jauniešu florbola čempionāta pusfināla un fināla spēles meiteņu U18 vecuma grupas komandām. Čempionu kausu izcīnīja "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, vicečempioņu godā "Rīgas Lauvas", bet bronzas medaļas ieguva mājinieču komanda "Rubene".

 

Pirmajā pusfināla spēlē nūjas krustoja "Rīgas Lauvas" un Kocēnu "Rubene". 28.minūtē ar 3:2 vadībā izvirzījās kocēnietes, bet atlikušajā laikā trīs bezatbildes vārtus guva rīdzinieces, kuras svinēja uzvaru ar 4:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Anna Ankudinova, kuras kontā 3 (1+2) punkti. Viņas komandas biedrenei Lindai Dadajevai 3 (2+1) punkti. Labākās spēlētājas balvu Kocēnu komandā saņēma divu vārtu autore Marta Lība Zameca, ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Zane Ziedone.

 

Otrajā pusfināla mačā "Ķekavas Bulldogs" meitenes ar 6:3 apspēlēja Rīgas "FK NND/RJTC". Cīņas vidū rezultāts gan vēl bija neizšķirts (2:2), bet tās otrajā pusē izpaudās ķekaviešu pārākums - viņas pretinieču vārtos iemeta četrus golus, pašas kapitulējot tikai reizi (6:3). Labākās spēlētājas tituls Ķekavas komandā tika Ingai Ameterei, kura izcēlās ar "hat-trick", 3 (1+2) punkti Annai Mūrniecei, bet 2 (1+1) - Edītei Ozoliņa. Par labāko starp rīdziniecēm atzina Anniju Madaru Mozgu, kura guva divus vārtus.

 

Spēlē par bronzas medaļām ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kocēnu "Rubene", kas ar 10:3 sakāva "FK NND/RJTC". Izšķirošo pārsvaru kocēnietes guva jau spēles pirmajā pusē, kuras laikā izvirzījās vadībā ar 6:2, bet galarezultātā tika svinēts panākums ar 10:3.  Labākās spēlētājas balvu "Rubenes" sastāvā saņēma Sabīne Anna Zīverte, kura guva 2 (1+1) punktus. Tieši tikpat punktu arī Rebekai Laurei, bet rezultatīvākas par viņām bija Laura Gaugere ar četriem goliem un Elizabete Pavlovska, kura izcēlās ar 5 (2+3) pubnktiem. Par labāko starp rīdziniecēm nosauca Anniju Madaru Mozgu, kuras kontā viena piespēle, bet rezultatīvākā ar 3 (1+2) punktiem bija Agnese Vanaga.

 

Lielajā finālā, kurā spēkiem mērojās "Rīgas Lauvas" un "Ķekavas Bulldogs", cīņa bija daudz sīvāka. Rezultātu jau 2.minūtes sākumā atklāja rīdziniece Anna Ankudinova (1:0). 11.minūtē ar precīzu metienu atbildēja ķekaviete Letīcija Kalve (1:1), tomēr pārtraukuma labākā noskaņojumā devās "Rīgas Lauvu" florbolistes, jo vēl vienu golu pretinieču vārtos iemeta Anna Ankudinova - 2:1. 26.minūtē ķekavietes spēja izmantot savu skaitlisko pārsvaru - 2:1, vārtus iemeta Anna Mūrniece, bet uzvaras vārtus "Ķekavas Bulldogs" guva tikai 32 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Ingas Ameteres piespēli izmantoja Anna Mūrniece - 3:2. Par labāko starp jaunajām čempionēm atzina vārtsardzi Elīnu Jeigi, kura atvairīja 14 no 16 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā viņas komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Anna Mūrniece, bet Letīcijai Kalvei 2 (1+1) punkti. Labākās spēlētājas balvu Rīgas komandā saņēma abu vārtu autore Anna Ankudinova.


SF
JUGLASCIEMS